Нова мегаинвестиция в Пловдив! Кметът: Това ще подобри качеството на живот!

Автор: Георги Василев
Коментари (1)
11:41 / 19.11.2019
14161
Първа копка за изграждане на ново съоръжение на ЕVN Топлофикация беше направена днес, предаде репортер на Plovdiv24.bg. На церемонията присъстваха висши мениджъри от енергийната компания, кметът Здравко Димитров, областният управител Дани Каназирева и председателят на ОбС Пловдив Александър Държиков

Регионалният мениджър на EVN Робърт Дик каза, че в Пловдив се намира най-голямата топлоцентрала. "С новата инвестиция ще продължим да подобряваме ефективността и ще подобрим въздуха на Пловдив" - посочи Дик. 

С този проект приключват инвестициите на EVN на ниво топлофикация. След  края на обновяването на производствените процеси компанията ще продължи с подновяване на топлофикационните мрежи. 

"Планираме инвестиции и в други съоръжения в Пловдив - към 2021 г. ще имаме инвестиции за около 43 милиона лева. От 2005 г. досега сме направили инвестиции за половин милиард лева, което е значително допринасяне за икономиката на Пловдив и региона", каза още Робърт Дик.

Старите технологии се заменят и се внедряват модерни решения, като с новото оборудване ще се постигне по-голяма ефективност, а в дългосрочен план - по-добра разходна ориентираност - посочи член на борда на "Топлофикация".

В момента конфигурацията произвежда 55 мегавата, с което се осигурява базовото потребление на Пловдив. Новите пет котли ще осигурят общо около 100 мегавата. Три от тях ще се в централата на бул. "Васил Априлов" № 236, а другите два - в ОЦ "Юг" в жр "Тракия". Първата площадка ще е с мощност 60 мегавата, а втората - 40 мегавата.

Очаква се за следващия отоплителен сезон двата котела в ОЦ "Юг" да бъдат пуснати в експлоатация. Приветствия към домакините от EVN отправиха кметът Здравко Димитров, председателят на Общинския съвет Александър Държиков и областният управител Дани Каназирева.

"Вие винаги сте били надежден партньор" - каза Здравко Димитров и гарантира подкрепа и съдействие от страна на община Пловдив.

"Впечатляващи са инвестициите, които правите в инфраструктурата на Пловдив. Поздравявам ви и съм сигурен, че в срок ще отрежем лентата на новите придобивки" - каза от своя страна председателят на ОбС Държиков.

"В наше лице като институции ще имате пълна подкрепа, защото винаги съм вярвала, че всяка власт трябва да си сътрудничи с бизнеса" - посочи областният управител Дани Каназирева.

Този браузър не поддържа видео елемента.


Виж коментарите (1)

Още по темата (181):
25.01.2021 По-висока степен на предупреждение за обилни валежи, идат и виелици
22.04.2020 73,67 лева средна сметка за парно и топла вода в Пловдив за март
21.04.2020 Хижа Здравец пак побеля
15.04.2020 Пролет ли? Вижте какво се случва в момента на Хижа Здравец!
06.04.2020 Бедствено положение в Рудозем заради близо метър сняг
02.04.2020 Читател: Зимата се завърна над Пловдив!
Още новини от Новини от Пловдив:
Проверяват изба "Дядо Пламен" за фалшив алкохол
Свържете се с най-добрите професионалисти в Пловдив - Представяме...
Починала е пловдивчанката, чиято история разчувства мнозина
Млада двойка не хареса живота в Пловдив, осъществиха мечтата си з...
5 места в Пловдив без вода
1/4 от "Рогошко шосе" е почти готова, за повече няма пари


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).