Нова детска площадка и фитнес на открито в "Западен"

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
10:10 / 15.04.2016
3878
Нова проекта на обща стойност 20 000 лева спечели администрацията на район "Западен", съобщи кметът Димитър Колев. Те са финансирани от Предприятието за управление на дейностите по опазване на околната среда, като се предвижда да бъдат изградени фитнес на открито и детска площадка. 

Първият проект е за изграждане на площадка за фитнес на открито до новоизградения паркинг на улиците "Дивна", "Мащерка" и "Белица". Предвижда се тук да бъдат поставени 4 уреда - успоредка, лост, уред за коремни преси и степер. 

Отдолу ще има ударопоглъщаща настилка, а пространството ще бъде озеленено. Вторият проект е за изцяло нова детска площадка на улица "Петър Ченков". Тя ще бъде монтирана на мястото на сега съществуващата, която обаче е в лошо състояние и не отговаря на съвременните стандарти за безопасност. 

Детската площадка ще включва люлка, пързалка, клатушка и занимателни игри, като отново под нея ще има ударопоглъщаща настилка, а цялото съоръжение ще бъде обособено с дървена ограда. Стойността на всеки от проектите е 10 000 лева.

"Така "Западен" стана първият район, спечелил два проекта в Пловдив през тази година. Още в предишния мандат обещах да изградим фитнес на открито на новия паркинг на улиците "Дивна", "Мащерка" и "Белица" и да подменим детската площадка на улица "Петър Ченков" и сега, благодарение на спечелените проекти по ПУДООС, това ще бъде осъществено", заяви кметът на район "Западен" Димитър Колев.

Основен предмет на дейност на Предприятието за управление на дейностите по опазване на околната среда е реализация на екологични проекти. В изпълнение на своята дейност ПУДООС предоставя финансови средства под формата на безвъзмездни помощи и безлихвени или нисколихвени заеми.

Виж коментарите (0)

Още по темата (240):
26.03.2024 Отлична новина за детска градина в Пловдив
26.03.2024 Отстраняват нередности след сигнал на Plovdiv24.bg
17.03.2024 В края на май приключва един от най-мащабните проекти в Пловдив
10.03.2024 Сигнал от Пловдив: Кой ще се подпише, че е приел тази мърлящина?
22.02.2024 В "Централен" откриха четири нови детски площадки
20.02.2024 Вижте какво ще има на мястото на бивш ресторант под Бунарджика
Още новини от Новини от Пловдив:
Положението в кв. "Капана" е изпуснато, ред е на Главната?
Хлапетии на колела с бясна скорост минават на червено, вбесиха шо...
Областният управител на Пловдив каза кога разширяват най-натоваре...
Архитектурният шедьовър на Родопите, в който може да видите лика ...
Предлагат 1600 лева заплата за юрисконсулт в община Пловдив с три...
Пловдивчани извиха огромни опашки за върбови клонки


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).