Нова бариера до Гребната изненада и ядоса пловдивчанка

Автор: Екип на Plovdiv24.bg
Коментари (8)
16:30 / 09.11.2016
8981
Нова бариера с такса на паркинга край спортните зали на Гребната база изненада и ядоса пловдивчанка и майка на две деца. До редакцията на Plovdiv24.bg жената написа следното:

"Родители от другия край на Пловдив заобикаляме Гребна база като луди и търсим обходни маршрути всеки ден заради нова бариера към обновения паркинг край спортните зали и открити спортни съоръжения - такса 2 лв/час. 

След работа и училище водим децата си да тренират, за да се развиват, да имат успехи, да печелят медали и да представляват страната  в чужбина. На мен често ми се налага да оставя едното дете и да отивам за другото и пак да се връщам - значи два билета. И това почти всеки ден! Отделно да отчетем и факта, че месечната такса за тренировка си върви. 

Един паркинг пред стадиона на Гребната - безплатен, другият паркинг до спортните зали - платен! Защо платен? Това ли заслужаваме! Такси, такси и високи данъци! 

Решението сигурно е взето на общински съвет. Няма кой да се допита до нас за решението. Вместо да ни поощряват, общинарите ни цедят и унижават. Не се нагушиха! Къде ще идат високите рекордни приходи от такси и данъци, които Тотев съобщи онзи ден?

Срам за пловдивските управници! Стига! Щракнах снимки на излизане от Гребна база."

Репортер на Plovdiv24.bg разговаря със зам.-кмета по транспорт Златин Велев. След ремонта на ул. "Ясна поляна"са реализирани около 60-70 паркоместа, плюс зоната пред Зоопарка - общо над 100 места. 

Паркирането там обаче попада в режима за паркиране на Гребната база. Местата обслужват главно Младежкия център и спортните зали наоколо, цената за престой е 2 лева на ден, а не на час, подчерта Велев. 

По думите му там хората прекарват повече време и затова заплащането не е почасово. 

Той припомни, че места без заплащане има на бившия паркинг за репатриране до пазара, а след ремонта на бул. "Шести септември" също ще бъдат обособени свободни паркоместа.

Виж коментарите (8)

Още по темата (4):
31.07.2020 Община Пловдив слага 3 бариери на Гребната, влизането става 1 лев!
02.12.2019 Махнаха бариерата на Гребната
20.06.2019 От Общината обясниха защо е сложена бариера на Гребната база
27.03.2017 Какво се случва с бариерата до Гребната база?
Още новини от Новини от Пловдив:
Забавен надпис на автомобил в пловдивска регистрация предизвика ф...
Район "Северен" се подготвя за нови ремонти на улици и тротоари, ...
Пловдивчанин поиска глобяване на пешеходци: Тази игра на руска ру...
Сигнал: Сервизаджии образуваха ново сметище в Пловдив
Удар между коли затапи Околовръстното на Пловдив, има полиция
На празник като на празник, район "Южен" се отчете


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).