Нов свидетел във връзка с хладнокръвното двойно убийство в Пловдив, водолази претърсиха Гребната

Автор: Мариана Панчева
Коментари (4)
17:14 / 17.10.2016
19712
"Не съм направил нищо, с което да съм нарушил закона на България, а прокуратурата ме обвинява в най-тежкото - убийството на родителите ми." Това заяви Венцислав Караджов, който днес поиска от пловдивския съд замяна на най-тежката мярка "задържане под стража" с по-лека, предаде репортер на Plovdiv24.bg. 

Караджов се оплака, че разследването срещу него е крайно тенденциозно. 

"Прекарах 5 месеца в ареста, за да дам време на прокуратурата. Аз съм невинен човек и това, че някой си е внушил нещо срещу мен, не ме прави престъпник. Това е разчистване на лични сметки", сподели видимо ядосан той. 

Пет месеца след старта на разследването по тежкия случай с убийството на възрастното семейство вече са събрани 13 тома с доказателства, извършени са и 38 експертизи и следствени експерименти, стана ясно в съда. 

Нов момент в разследването се явява разказа на свидетел, по думите на който на 15 май видял Караджов и съпругата му да изхвърлят найлонова торбичка от моста на Гребната база. 

Защитникът на Венцислав, Зоя Тошкова разкри, че вече е направен следствен експеримент в тази връзка, водолази са преровили дъното на Гребната база, претърсвайки за торбичката, но без резултат. Разпитан е и водолаз, участващ в акцията, който споделил, че нищо не е намерено. 

"Прокуратурата и следствието работят само по тезата, че Венцислав е виновният. През август е извършено ново претърсване в дома му, иззети са компютърът и компютърните игри на сина му. Съпругата му многократно е разпитвана да си спомни с каква чанта е носила храна на кучетата в нощта на убийството. Разпитван е дори служител на бюрото, извършило погребението на мъртвите.  

Освен че разораха Дедево, разораха квартал "Смирненски", разораха цялата Гребна база. Колкото повече прокуратурата работи да докаже, че Караджов е извършителят, толкова повече удря на камък. Този сапунен балон все някога ще се спука", коментира Тошкова. 

По думите й всичко това се отразява крайно негативно върху семейството на Венцислав, синът му е потиснат, самият Караджов е на ръба. 

Съдът обаче не уважи искането за отмяна на мярката с по-лека. Решението подлежи на обжалване.  


Този браузър не поддържа видео елемента.


Виж коментарите (4)

Още по темата (107):
11.10.2023 Посякоха бивш полицай за двойно убийство в Пловдив!
30.05.2023 Експолицаят, обвинен в убийството на родителите си, се появи с нова
визия
18.04.2023 Експолицаят Караджов в съда: Говорим си на година по лъжичка, а упорито не се обръща внимание на защитата ми
18.04.2023 Едно от най-мистериозните двойни убийства в Пловдив отново влиза в съда
21.03.2023 Не Караджов, а наркомани може да са убили родителите му
23.02.2023 Адвокатката на експолицая Караджов, обвинен за убийството на родителите му, очаква интересен развой по делото
Още новини от Новини от Пловдив:
Хлапетии на колела с бясна скорост минават на червено, вбесиха шо...
Областният управител на Пловдив каза кога разширяват най-натоваре...
Архитектурният шедьовър на Родопите, в който може да видите лика ...
Предлагат 1600 лева заплата за юрисконсулт в община Пловдив с три...
Пловдивчани извиха огромни опашки за върбови клонки
Хиляди остават без вода в Пловдив и региона


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).