Нов програмен продукт улеснява издаването на разрешителни за таксита

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
16:26 / 12.12.2017
2684
В изпълнение разпоредбите на Закона за автомобилните превози и с цел оптимизиране процеса на издаване на разрешителните за извършване на таксиметров превоз ОП "Организация и контрол на транспорта" въведе програмен продукт, чрез който започнаха да се издават новите разрешителни за 2018 г.

"Чрез програмата се осъществява директна връзка между дирекция "Местни данъци и такси" и ОП "ОКТ". Когато превозвачът дойде и си подаде заявлението с попълнените необходими данни, информацията се предава до дирекция МДТ, където се генерира автоматично данъчната декларация с дължимата сума, която лицето трябва да заплати. При отиване на касата на "Мести данъци и такси" му разпечатват декларацията, той я подписва, заплаща сумата и след това тази информация се връща при нас автоматично. 

Отпада изискването да ни се предоставя заверено копие на съответния документ. Ние виждаме, че декларацията е генерирана и заплатена и със същия програмен продукт издаваме разрешителното за таксиметров превоз", разказа директорът на ОП "Организация и контрол на транспорта" инж. Борислав Кръстев. 

От вчера, когато стартира кампанията по издаване на разрешителни за 2018 г., около 100 превозвачи вече са подали в предприятието необходимите документи.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Опасен елемент притесни пловдивчанин
Честват 50 години от създаването на отделението по диализно лечен...
Положението в кв. "Капана" е изпуснато, ред е на Главната?
Хлапетии на колела с бясна скорост минават на червено, вбесиха шо...
Областният управител на Пловдив каза кога разширяват най-натоваре...
Архитектурният шедьовър на Родопите, в който може да видите лика ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).