Нов мост над Марица за 15 милиона лева отпушва трафика в Пловдив!

Автор: Мария Морунова
Коментари (92)
12:14 / 23.12.2015
20048
Мостът над река Марица, който ще свързва булевардите "Копривщица" с "България", ще струва около 15 млн. лева, поне по първоначални данни. Това стана ясно при представянето на техническия проект на съоръжението, предаде репортер на Plovdiv24.bg.

По думите на инж. Петър Минчев мостът ще започва от входа на стадион "Пловдив", ще преминава през бул. "Копривщица" и ще достига западната страна на стадион "Марица" или кръстовището на бул. "България" за МБАЛ "Пловдив". Там е предвидено кръгово кръстовище. Съоръжението ще бъде 4-лентово, по две ленти в двете посоки. Предвидени са и платна за пешеходци и велоалеи.

Мостът ще бъде успореден на жп моста, който също ще минава оттам. Жп трасето е част от ОП "Транспорт", която предвижда обновяването и рехабилитацията на жп възел "Пловдив", в който се включва 1200 метра повдигната железопътна линия от Коматевския възел, през река Марица, до булевард "България", както и пробива на Централна гара.

Двата обекта са съгласувани с НКЖИ, а по думите на кмета Иван Тотев до средата на следващата година Общината може да получи и строително разрешение за обекта. Паралелно от 2016 г. ще се търси финансиране, а идеята е до 5 години проектът да бъде завършен.

Той разясни, че мостът между булевардите "България" и "Копривщица" дублира този на бул. "Васил Априлов" и ще може да поеме голяма част от трафика, който е с посока "Западен". През съоръжението "Модър-Царевец" пък ще може да се стига и до "Южен".


Този браузър не поддържа видео елемента.


Виж коментарите (92)

Още по темата (80):
03.12.2023 Какви са сроковете за завършване на някои от големите инфраструктурни обекти в Пловдив?
09.05.2023 Сигнал: Явно пак се взеха едни пари за този булевард
26.03.2023 Сигнал: Не е нормално индустриална зона, която носи огромни печалби на община Пловдив, да има толкова лоша инфраструктура
23.03.2023 Замразиха довършването на най-новия булевард в Пловдив
03.08.2022 Официално одобриха името на най-новия булевард в Пловдив
20.08.2021 Сигнал: Всяка сутрин и всяка вечер тук е ужас!
Още новини от Новини от Пловдив:
За първи път в Източна Европа и на кирилица: Когато в Пловдив зап...
Родни ученици, единият от Пловдив, с пълен комплект медали на меж...
Работник в голяма фабрика в Пловдив заплашен с уволнение, бил чле...
Депутат от Пловдив напуска политиката: За да си ефективен трябва ...
Най-скъпите квартали в Пловдив, чиито цени надвишават 1 500 евро/...
Трети ден част от Гребната база в Пловдив е недостъпна заради авт...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).