Николета Батаклиева: Костов не е оправдан, делата продължават

Автор: Георги Василев
Коментари (9)
11:36 / 11.11.2020
10564
Дъщерята на бизнесмена Ангел Батаклиев Николета се свърза с редакцията на Plovdiv24.bg, за да коментира поста в социалните мрежи на адвоката Атанас Костов, с който той твърди, че е бил осъден въз основа на "фалшиви медицински и лъжесвидетели“.

Батаклиева изпрати съдебното решение в редакцията ни и поясни, че делото е върнато в районен съд на нов състав заради процесуални нарушения и ще бъде разгледано от нов състав на съда, но Костов не е оправдан и съдебната сага въобще не е прикючила.

"Никъде в това решение не виждам да съм осъдена, както и твърдение,че медицинските ми документи са фалшиви. Напротив - в редица дела,които водя срещу господина са се изисквали служебно от съда документите ми, с които съм била приета и прегледана в УМБАЛ "Свети Георги", като всеки един такъв е в кориците на делата. Тяхната истинност се оспорва само и единствено от Атанас Костов“, заяви Николета Батаклиева.

Припомняме, че до делото се стигна, след като през април миналата година възникна спор между Батаклиеви и Костов за "запушен" от него техен гараж. Последва яростен скандал, в който се включи дъщерята на батаклиев – Николета, която пък после твърдеше, че била ударена от Костов. че е претърпяла лека телесна повреда, че има увредени зъби и т.н. Последва дело, в районния съд. Костов беше глобен с 1000 лева и трябваше да плати 600 лева обезщетение на Николета.

В съдебното решение от понеделник пише, че делото е било върнато, защото съдията не запитал Костов дали разбира обвинението. Председателят на състава следва да запита подсъдимия разбира ли в какво е обвинен и да го покани да даде обяснения по обвинението. Това не било сторено, а имало и грешка в квалификацията на деянието.

Затова делото ще бъде гледано отначало.

Виж коментарите (9)

Още по темата (11):
02.11.2022 Зъбите на щерката на Батаклиев не са увредени от адвоката, има свидетели на разправията
12.01.2022 Дъщерята на известен бизнесмен не успя да докаже, че адвокат Костов й е ударил силен шамар, причинил контузия
28.09.2021 Батаклиеви загубиха трето гражданско дело, този път за самоуправство
17.09.2021 Пловдивски адвокат: Николета Батаклиева загуби две дела
20.01.2021 Окончателна развръзка по едно от най-скандалните пловдивски дела
25.11.2020 Съдебна "секира" за адресната регистрация на адвокат Костов
Още новини от Новини от Пловдив:
Проверяват изба "Дядо Пламен" за фалшив алкохол
Свържете се с най-добрите професионалисти в Пловдив - Представяме...
Починала е пловдивчанката, чиято история разчувства мнозина
Млада двойка не хареса живота в Пловдив, осъществиха мечтата си з...
5 места в Пловдив без вода
1/4 от "Рогошко шосе" е почти готова, за повече няма пари


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).