Николай Урумов учи чужденците кои сме ние българите в Лятното кино

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
13:33 / 31.08.2015
1239
Кои сме "Ние, българите" ще може да научи всеки по време на "Открития урок за чужденци" на 1 септември (вторник) в лятно кино "Орфей" от 20 часа. 

Урумов ще се превъплъти в професор Мисирков, за да изнесе една публична лекция, в която ще се застъпят много въпроси като "България на три морета и пет ракии", "За ползата от айфоните и вредите от айдуците", "Америка, България и Деня на неблагодарността". 

Въобще ще запознае чужденците с някои характерни особености на нашите нрави, култура, манталитет, бит, кухня, история.

Николай Урумов играе главната и единствена роля в моноспектакъла си "Ние българите. Открит урок за чужденци" по текст на Александър Урумов.

Постановката е изцяло в стил one man show и е вторият съвместен проект на двамата творци след "Лалугер". Комикът е познат на пловдивската публика и с друг моноспектакъл - "За секса, политиката и други проЗташки неща".

"Това е един жанр, който няма сюжет, няма някакъв герой, който да търпи някакво развитие. Това не е в онзи аспект "моноспектакъл" такъв, какъвто ние го познаваме. По-скоро това е шоу. Основното е текстът и начинът на поднасяне, отколкото да има някакви особени режисьорски инвенции", посочва актьорът.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Шофьори не вярват на очите си какво виждат на булевард в Пловдив
Бивш кмет на район "Южен" поведе листата на "Синя България" в Пло...
Камера засне най-безумното ПТП в Пловдив, по чудо няма загинали и...
Тежко ПТП на кръстовището в Пловдив, на което преди 6 месеца заги...
В Пловдив арестуваха продавачка на сергия
Лекари се борят в Пловдив за живота на блъснатото момиче


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).