Незнайно кога ще дойдат катерушките в "Червената шапчица"

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (1)
15:05 / 08.05.2010
3094
Повече от половин година след откриването й, едната от новите детски градини в "Тракия" - "Червената шапчица", все още е с недовършен двор и децата няма къде да играят, сигнализираха читатели на Plovdiv24.bg.

Както може да си припомните от предходните новини по темата, проблемът очаква своето разрешение още от есента, когато детското заведение беше открито.

Наш репортер се свърза със заместник-кмета по общинската собственост Петко Атанасов, който обясни, че се търси начин за оборудване на двора с люлки и пързалки, за да могат децата да играят, а не само да ровят в пясъка, както сега. Оказа се, че инвеститорът е тотално сринат от кризата и не може да осигури довършителните дейности, които, освен по двора, са и по строителството на сградата.

В момента се водят преговори за осигуряване на нужните съоръжения с плащане само на авансова вноска, след което да се търси начин за осигуряване и на останалите средства. Ако това се окаже неизпълнимо, ще се търси начин за общинско финансиране, макар че в бюджета няма никакви средства за целта, каза още Атанасов. Той все пак защити инвеститора, който преди да бъде засегнат от кризата бил направил подобрения много над заложените в договора, тъй като искал детската градина да бъде бомбастична, но финансовият срив стопирал порива му.

Виж коментарите (1)

Още по темата (3):
21.10.2010 ЦДГ "Червената шапчица“ се сдоби с модерни и безопасни катерушки и
люлки
22.09.2009 До две седмици доставят катерушки на "Червената Шапчица" и я откриват
официално
17.09.2009 И втората нова градина в "Тракия" вече работи, чакат гумираната настилка, за да могат децата да играят навън
Още новини от Новини от Пловдив:
Сауна за левче в Пловдив: 37,8° в градския транспорт!
Тръгнаха колите по най-новата улица в Пловдив, разликата с преди ...
В Пловдив проф. Искра Баева коментира как егоизмът победи героизм...
След материал на Plovdiv24.bg отново сигнал за "стена на срама" в...
Сведохме глави пред паметта на Ботев и загиналите за Свободата
Пловдив почете Ботев и загиналите за свободата на България


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).