Незаконните цигарени фабрики в Цалапица и Калековец са на едни и същи собственици

Автор: Адриана Георгиева
Коментари (5)
14:41 / 13.10.2020
9323
Само за няколко дни пловдивската полиция разби три цеха за незаконно производство на цигари и тютюн в селата Желязно, Цалапица и Калековец. Разкритите цигарени фабрики в селата Цалапица и Калековец са на едни и същи собственици, научи Plovdiv24.bg от свои източници.

Първият удар на Областната дирекция на МВР Пловдив беше на 8 октомври с разкриването на модерна фабрика за тютюн в село Желязно. Там са се произвеждали цигари с цигари с марка Marlboro. В помещението е имало освен машини и специални спални и сервизни помещения.

"Предотвратени са щети за милиони за бюджета от неплатени акцизи благодарение на МВР и прокуратурата в Пловдив", написа тогава в Туитър главният прокурор Иван Гешев, който лично посети мястото.

Два дни по-късно полицията разби още една база на цигарената мафия в село Цалапица. В хале са намерени и иззети машини и цялостно оборудване за производство на тютюн и цигари, както и солидно количество готова продукция без бандерол. Участниците в престъпната схема са произвеждали цигари на молдовската марка Prugular.

Поредният удар на МВР срещу контрабандата с акцизни стоки бе през уикенда, когато от хале в село Калековец бяха иззети близо 3 тона тютюн. Помещението било добре замаскирано като върху прозорците били поставени ламаринени и дървени плоскости, а вътре служителите на реда открили 3 машини за рязане на тютюн и една за сушенето му. За престъпната схема са задържани двама 40-годишни мъже от Пловдив и Пазарджик. По информация на медията ни фабриките в Калековец и Цалапица са собственост на едни и същи собственици.


Виж коментарите (5)

Още по темата (2):
12.10.2020 Важни държавни мъже посетиха Цалапица заради нелегалната фабрика
11.10.2020 Нов удар на ДАНС и пловдивската полиция!
Още новини от Новини от Пловдив:
Последна информация за разпространението на коклюш в Пловдив и ре...
БСП Пловдив: Социализмът означава безплатно образование и здравео...
Шофьор: Отнемане на книжките на всички, които смятат, че синият е...
Бляскава церемония събра известни особи в Пловдив
ОД МВР Пловдив предприема засилени мерки за сигурност
Пловдив показва на какво е способен


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).