Нетърпима жега в детска ясла в "Тракия", родителите в противоречие

Автор: Мария Морунова
Коментари (7)
14:30 / 12.07.2014
18112
Читател на Plovdiv24.bg сигнализира, че в детска ясла "Приказка" в район "Тракия" липсва климатизация. Ето и какво ни пише този читател:

"В тази нова и уж модерна ясла няма централна климатизация, климатици, охладители или каквото и да било друго, което да регулира температурата в помещенията. В резултат там децата и възпитателите им са принудени да стоят при температури от
30-34 градуса на сянка. Това е температурата измерена вътре в помещенията при отворени всички налични прозорци и спуснати от сутринта щори. Излизането навън също не е решение за тях, защото в големия и просторен двор няма нито един сенник, който да осигурява сянка, слънцето пече директно върху децата и катерушките и използването им е истинско изтезание.

Директорката на яслата е писала докладна до община Пловдив, район "Тракия" още през януари месец с искане да се вземат мерки за предстоящия летен сезон, но до ден днешен от район "Тракия" не са предприели никакви мерки.

Извършена е и проверка от ХЕИ и е издадено предписание, но нещата си останаха дотам. Единствена мярка, която успяха да вземат от самата ясла, е да преместят децата в сборни групи, за да не са в най-топлите стаи. В резултат на това в едно помещение пребивават по 30 деца 5 възпитатели и отново постоянна температура над 30 градуса".

Репортер на сайта се свърза с районната администрация на "Тракия". Оттам заявиха, че са запознати с проблема. Освен това припомниха, че проблем с климатизацията е имало и в детските заведения "Червената шапчица" и "Велимира", които са били с огромно остъкляване. Сега и двете са с добра климатизация.

По отношение на "Приказка" от администрацията поясниха още, че се правят опити проблемът да се реши. Правени са срещи с РЗИ, с директорката на яслата, с представители на Голяма община. Има обаче една не малка спънка, а именно, че голяма част от родителите искат климатизация, но толкова голяма част са и тези родители, които са против. Причината е, че се опасяват при наличието на климатик децата им да не се разболеят.

Все пак районната администрация търси начини как да се направи климатизация и план за действие, удовлетворящ всички страни.

Виж коментарите (7)
Още новини от Новини от Пловдив:
Отцепиха част от Цар Симеоновата градина!
Такситата в Пловдив искат да возят на по-високи тарифи
Инцидент в северната част на Пловдив!
Страхлив съдия се направи на Властелинът на пръстените
Затварят улици в Пловдив заради шествието на феновете на Ботев
Ясен е и третият хедлайнер на Hills of Rock


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).