Неразрешен от години проблем притеснява инвалидите в Транспортна болница

Автор: Диана Бикова
Коментари (0)
11:45 / 30.04.2022
4713
Читател на Plovdiv24.bg сигнализира за неразрешен от години проблем с медицинско свидетелство за шофьорски книжки на инвалиди, които се издават единствено и само от Транспортна болница. Даваме му думата веднага:

"Искам да ви съобщя за един проблем не малък за нас, инвалидите. Става въпрос за Транспортна болница. Всеизвестно е, че там всеки си прави каквото си иска, но вече надминават всякакви граници. Знаете, инвалидите трябва да си извадят медицинско оттам, за да си подновят шофьорските книжки. От 15 април дават час за 18 август! Абсолютно безпардонно държание, затварят се телефони, чак се карат. Два пъти звънях, с надеждата да намеря някой в по-добро настроение, дори накарах и съпругата ми да се обади - дават се часове след четири месеца! 

Как е възможно?! Все пак се обаждам месец и нещо преди да ми изтече книжката, не се обаждам от днес за утре! Отидеш на място - затварят регистратурата пред теб, нищо не можеш да направиш, чувстваш се безсилен, казват, че това тях въобще не ги интересува. Викам: "Как да не ви интересува? Оставяте хиляди хора без книжка за два месеца?! Говорим за инвалиди!" 

А всъщност става въпрос за обикновено медицинско свидетелство. Говорих и с други хора, всички са ядосани, псуват ги, но тях не ги интересува. Ако ги ядосаш, може и след една година да ти дадат срок. Моят ТЕЛК е за 2 години, но има хора с 1 г. - какво правят те? Дават медицинско за 1 година, въз основа на това медицинско после в КАТ се вади книжка. Влезнеш ли веднъж в системата, няма мърдане, трябва да им се молиш. 

На един инвалид му е необходима кола да отиде до работа или до магазина... Но това няма значение, не могат да ме лишават от право, защото на някой така му хрумнало!"

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Снимка показва как е изглеждала Главната на Пловдив, когато по не...
Даваме 78 000 лева за близо 100 химически тоалетни в Пловдив
Асфалтираха най-новата улица в Пловдив, строителите блокираха кол...
Производители бесни: Нямат ли срам? Купуват марулята от борсата з...
Наглеци и некадърници
Сигнал: Това истина ли е?


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).