Непълнолетен рецидивист разби 9 коли за 11 дни

Автор: Георги Василев
Коментари (0)
22:24 / 17.10.2019
4014
Непълнолетен рецидивист разби 9 коли за 11 дни в началото на годината, но се размина с условна присъда, въпреки че вече бил осъждан за подобни престъпления, предаде репортер на Plovdiv24.bg. До лекото наказание се стигна, след като подсъдимият си стисна ръцете с прокуратурата, призна вината си и изрази съжаление за случките.

Младежът се захванал с престъпната дейност в Пловдив в последните дни на януари. Той имал собствен стил на работа — разбивал коли и вземал музикалните плейъри, колоните и каквото друго му видят очите.

Първият удар направил на 29 януари. Тогава свил CD за 120 лева и 4GB флашка. Тъй като уловът му харесал, веднага решил да пробва отново. Разбил и друга кола, където опитал да свие касетофон за 30 лева, но собственикът на возилото го погнал и младежът избягал.

Апашът се стресирал и решил да си даде 3 дни почивка. На 2 февруари пак бил на улицата и отново взломил паркирана кола — взел радио, 24GB флашка и очила за нощно шофиране. Решил че му е късметлийки ден и ударил втори автомобил — оттам си присвоил още един касетофон, въдица с макара и тонколони.

През следващите няколко дни престъпните набези на младежа не стихвали, като в колекцията си от крадени вещи той добавил още 4 касетофона, една флашка, mp3 плейър и скъпи очила с диоптър. Общата стойност на откраднатите вещи е 988 лева.

Той бил спипан в крачка на 9 февруари, а малко по-късно тикнат в ареста с постоянна мярка за неотклонение "задържане под стража". Зад решетките прекарал 7 месеца.

В понеделник районния съд разгледа делото срещу него. Пред магистратите момчето заявило, че съжалява за случилото се и иска да сключи споразумение с прокуратурата.

Страните си стиснали ръцете на 1 година условна присъда с едногодишен изпитателен срок. Апашът ще трябва да заплати и разноските по делото — 735,60 лева.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Собственици на масиви: Изкупуват ни черешите по 8 лв., в Пловдив ...
Локомотив блъсна камион на малко познат прелез в Пловдив
Три автомобила са замесени в опасната каскада в Кючука
Кола се обърна в Кючука, пожарникари вадят жена и дете
6 дни улица в Стария град е затрупана от самосрутила се къща
Пловдивчанка напъха 20 000 лева в найлонова торба и ги пусна през...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).