Нелегални междуградски превозвачи цакат "Хеброс Бус"

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (6)
10:18 / 06.02.2011
4022
През последните месеци проблемът с нелегалните превози на пътници по междуградските линии на направленията Пловдив -Ясно поле, Болярино, Чалъково, Хисаря, Карлово и Раковски се задълбочава все повече и повече.

Нарушителите, собственици на частни автомобили и таксиметрови коли, извършват нерегламентирани превози "на цената на автобусния билет". Убедени в безпомощността на легитимните превозвачи и безхаберието на контролиращите органи, те стават все по-безпардонни като привличат вече пътниците директно от вратите на автобусите. Това предизвиква ежедневни конфликти и силно напрежение, което всеки момент може да ескалира  и да се стигне до саморазправа.

Нелегалните превози не просто водят до катастрофални финансови загуби редовните превозвачи. Те не гарантират сигурността на превозваните пътници. Въпрос на време е липсата на задължителната застраховка "Злополука", непровереното техническо състояние на автомобилите и съмнителните качества на техните водачи да доведат до фатални инциденти.

Във връзка с това, управителят на "Хеброс Бус"ООД инж. Веселин Дошков за пореден път уведоми с писмо компетентните органи - РДВР, ДАИ и РУ НА МВР КАРЛОВО, от които зависи решаването на проблема.

Осигуряването на обществен превоз е социален ангажимент на общините, който ние подкрепяме, но срещу инстуционалното безхаберие ще предприемем решителни протестни действия. В случай, че компетентните органи не вземат спешни и адекватни мерки за прилагане на нормативната уредба и прекратяване на порочната практика, ще се стигне до трайно спиране на курсове по редовните линии, категоричен е инж. Дошков.

"Настояваме за незабавната ви намеса за установяване на нарушителите на вече обособените и известни ви стоянки за превозване на пътници по междуселищните направления "на цената на автобусния билет" и прекратяване на порочната практика"- пише в писмото. 

Виж коментарите (6)
Още новини от Новини от Пловдив:
Пловдивската журналистика осиротя! Загубихме голямо име
Вторият обвиняем за бруталната катастрофа с "Порше Кайен" не се п...
Възстановяват щетите по булевард "Руски" след трагичния инцидент
Тежко отмъщение застигна шофьор на такси в Пловдив
В Пловдив оказаха голяма чест на испански дипломат
Кръгла маса за домашното насилие в Пловдив


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).