Нека помогнем на прекрасния Алекс

Автор: Гено Петров
Коментари (1)
11:31 / 06.12.2019
3292
Благотворителен базар "Нека помогнем на Алекс" ще се проведе в Пловдив от 10 до 17 декември. Мястото ще бъде площад "Стефан Стамболов".

Направете подарък на любим човек или приятел и дарете надежда на едно дете 

Това е и сметката, на която може да помогнете:

Александър Николаев Господинов

IBAN- BG78PRCB 9230 1045 5581 10

BIC- PRCBBGSF

ПроКредит Банк

Представяме ви и трогателния призив на майката на Алекс, Галя Димитрова:

"Алекс се роди в края на 6-ти месец на 15 юни 2010 година, с тегло едва 850 грама и се наложи да прекара цели два месеца в кувьоз. Всеки Божи ден се молихме, ходихме дотам и чакахме да ни кажат, че е качил поне 10 грама. Тези два месеца бяха най-дългите в живота ми. Има една фраза, която гласи:

"Нито живи, нито умрели", така се чувствахме аз и баща му, който за огромно съжаление вече не е сред нас!

След като изписаха Алекс, мислех че проблемите ни са свършили, но не знаех, че тепърва започват.

Растежът му се забавяше спрямо другите деца, но нали е недоносен и докторите в Димитровград ми казваха, че ще ги настигне.

На година и два месеца отидохме на детски невролог в град Пловдив, който ни съобщи диагнозата детска церебрална парализа. Диагнозата се потвърди след взето второ мнение в София.

Много време ми отне да свикна с мисълта, че моето дете е по-различно от останалите! Да свикна с погледите по пътя и с отношението на детската площадка, все едно Алекс е заразно болен! Боли, много боли!!! И така вече повече от 6 години се борим с тази тежка диагноза!

Алекс вече има три операции – една в България, а другите в Русия и Сърбия от руски лекари. Много хора ни помогнаха това да се случи, за което съм им безкрайно благодарна. Но въпреки подкрепата, бащата на Алекс не издържа този тежък живот и почина през 2014 година.

Понякога си задавам въпроса: "С какво толкова е заслужил Алекс тези мъки?"!

Но аз няма да се откажа от моята простичка мечта – Алекс да проходи!

Копнея да видя как детето ми играе навън и се прибира с ожулени колена! Но за да се случи всичко това, Алекс има нужда от средства за всекидневната си рехабилитация и за скъпоструващи аминокиселини. Опитвам се да му осигуря и посещения по плуване и езда.

Всички ежедневни разходи за необходимите му терапии са непосилни за самотна майка. Обръщам се с огромна молба към вас за помощ! Моля ви да подадете отново ръка на малкото ми момче, за да има той възможност за истинско и пълноценно детство!

Благодаря на всеки отзовал се, на всеки дарил, помогнал и споделил!

Помощта ви е безценна!"

Виж коментарите (1)
Още новини от Новини от Пловдив:
В Пловдив порязаха шофьора на камиона с 400 кг хероин
"Прослав" няма да е първият естествен резерват в Пловдив
Вече асфалтират улица "Петър Стоев"
В Пловдив водят тримата, измамили жени с над 30 000 лева
Пловдив почернява от полиция
Вход свободен в Музея на авиацията за Деня на храбростта


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).