Неграмотни свидетели по делото на Каспъра

Автор: Симона Димитрова
Коментари (0)
11:40 / 31.01.2023
3063
Тази сутрин преди пловдивския Окръжен съд продължи делото срещу Румен Александров - "Каспъра", който уби съседа си през 2019 г., предаде репортер на Plovdiv24.bg

13 свидетели, всички жители на "Столипиново", се явиха в съда, а 5 не присъстваха. Установи се след справка, че двама от редовно призованите свидетели са напуснали територията на Република България през август 2022 г., и не са се върнали. 

Съдия Екатерина Роглекова разпита свидетелите дали имат роднинска връзка с подсъдимия, и всички до един споделиха, че нямат и не го познават, въпреки че по адрес са от съседни улици и от един квартал. Съдия Роглекова попита свидетелите какво се е случило във фаталния ден и се оказа, че няколко от свидетелите разказаха различна версия пред съда от тази, която са споделили пред полицията. 

Тъй като множеството свидетели бяха неграмотни и без никакво образование се наложи да си помагат взаимно в интерпретацията на въпросите на съдия Роглекова, прокурорa и Красимира Елдъров - адвокат на подсъдимия. Първият свидетел сподели, че не е присъствал на инцидента, и не знае защо е призован от съда, тъй като е неграмотен и не може да бъде полезен по никакъв начин. 

Вторият свидетел заяви, че е видял подсъдимия и починалия да се бият на тротоара с юмруци, и след това е видял, че починалият е пострадал след намушкване с нож, но след това не помни нищо. Тази версия потвърди и третият свидетел, който добави че е видял двамата души да се разправят на тротоара до пазара в "Столипиново".

Минути по-късно той бе уловен в разминаване на версиите пред съда и пред полицията от съдия Роглекова, тъй като в показанията си пред полицията е споделил, че е един от най-известните каруцари в квартала и притежава своя каруца и кон, а днес ,когато бе попитан от съдията, той каза ,че не е собственик на каруца и кон. 

Александров е обвинен в умишлено убийство, което е станало на 21 декември 2019 година. Жертвата е имал интимни отношения с жена, но след време заминал за чужбина и тя заживяла на семейни начала с обвиняемия. В един момент обаче Митко Иванов се върнал и поискал да поднови връзката с бившата си приятелка и това довело до трагедията.

Според обвинителния акт Митко Иванов и Румен Александров се срещнали на импровизирания пазар на ул. "Батак“ в "Столипиново" и се сбили. Митко извадил сгъваем нож, с който наранил няколко пъти Румен. Намиращите се на пазара хора се опитали да ги разтърват. В суматохата Румен Александров успял да стигне до автомобила си и взел кухненски нож. Той подгонил Митко Иванов, който се спънал и паднал върху една от сергиите. Румен Александров го настигнал и наранил с ножа. Пострадалият Митко Иванов починал от остра кръвозагуба още преди да дойде линейката.

Виж коментарите (0)

Още по темата (17):
07.03.2024 Каспъра няма да лежи в затвора след жестокото убийство
09.05.2023 Четирима свидетели на убийство на пазара в "Столипиново" са обявени за общодържавно издирване
01.09.2022 Известен адвокат защитава Каспър от "Столипиново" след кървавата баня
12.07.2022 Вижте как е станала кървавата баня с убит в Пловдив заради жена
31.12.2019 Убийството в "Столипиново": Румен и Митко взаимно се ръгали с ножове
31.12.2019 Братът на убитото в Пловдив момче със скандално твърдение за раните на
убиеца!
Още новини от Новини от Пловдив:
Асфалтираха най-новата улица в Пловдив, строителите блокираха кол...
Производители бесни: Нямат ли срам? Купуват марулята от борсата з...
Наглеци и некадърници
Сигнал: Това истина ли е?
Скандалът в БСП Пловдив-област се разраства, намекнаха за еднолич...
Румънци продадоха на двойка от Пловдив този пръстен! В заложна къ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).