Натровените с развалени кюфтета са в стабилно състояние

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (5)
17:41 / 12.06.2011
2384
В стабилно състояние са приетите в УМБАЛ "Свети Георги" след хранително натравяне 40 жители на карловското село Розино. Това обясниха от Инфекциозна клиника на лечебното заведение.

От там припомниха, че късно снощи пациентите са приети с всички клинични симптоми на стафилококова инфекция - гадене, повръщане,стомашно разстройство, висока температура. Окончателното установяване на вида на чревното усложнение ще стане на по-късен етап, уточни ръководителят на Инфекциозна клиника проф. Мариана Стойчева.

Тя допълни, че колегите й от Карлово са реагирали адекватно и бързо при установяване на инфекцията и насочването на пострадалите към УМБАЛ "Свети Георги".

Сред постъпилите с натравяне има и една бременна жена. Тя е била прегледена и консултирана в АГ-клиниката на университетска болница, където лекарите са установили, че няма усложнения или застрашаване на плода.

Всички пациенти с чревна инфекция ще останат за лечение и наблюдение в стационара на УМБАЛ "Свети Георги" в продължение на 3 дни, каза проф. Стойчева.

С оплаквания за гадене и повръщане снощи в карловската болница първоначално са постъпили деца, а по-късно и възрастни. Общо около 70 души с натравяния след консумация на кебапчета от пилешко месо са потърсили медицинска помощ. Част от пострадалите са освободени за домашно лечение, а останалите са били транспортирани до Университетска болница в Пловдив.


Виж коментарите (5)

Още по темата (3):
13.06.2011 Проследено е разпространението на кебапчетата, консумирани при случая с хранителното отравяне
13.06.2011 Подобрява се състоянието на заболелите след хранителното отравяне в Розино
12.06.2011 70 натровени с развалени кюфтета и кебапчета
Още новини от Новини от Пловдив:
Това е листата на БСП в Пловдив, която ще атакува новия парламент...
Адско задръстване на Околовръстното на Пловдив, шофьорите изнерве...
От Дионисий до Орфей - наслада за сетивата и душата, само в преда...
Паркинг на Kaufland в Пловдив става киносалон
Започва последният етап на най-новата улица в Пловдив
Забавен надпис на автомобил с пловдивска регистрация предизвика ф...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).