Напушен шофьор спретна на униформени лудо преследване в Пловдив

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (10)
10:23 / 18.01.2017
32020
Пловдивският районен съд одобри споразумение, с което на Велик Корчев се определя и налага при условията на чл. 55, ал. 1т.1 от НК наказание глоба в размер на 400 лева за извършено престъпление по чл. 270, ал. 1 от НК за това, че на 8.12.2016 г. противозаконно е пречил на органи на властта да изпълнят задълженията си по ЗМВР, като при потегляне с управлявания от него лек автомобил "Ситроен" е ударил полицейски служител със страничното огледало, не е спрял на подаден звуков и светлинен сигнал, бягал и възпрепятствал проверка.

Подсъдимият Корчев е извършил и престъпление по чл. 343б, ал. 3 от НК затова, че на 8.12.2016 г. в Пловдив е управлявал МПС след употреба на наркотични вещества - марихуана. За така извършеното престъпление на подсъдимия Велик Корчев се определя и налага при условията на чл. 55, ал. 3, вр. ал.1 т.1 от НК наказание лишаване от свобода за пет месеца.

На основание чл. 23, ал. 3 вр. ал.1 от НК на подсъдимия Велик Корчев се определя общо най-тежко наказание 5 месеца лишаване от свобода, към което се присъединява наказание глоба в размер на 400 лева.

На основание чл. 66, ал. 1 от НК отлага изпълнението на така определеното общо най-тежко наказание лишаване от свобода с изпитателен срок от 3 години.

На 8.12.2016 г. около 12,50 ч. в Пловдив Велик Корчев паркирал неправилно личния си автомобил "Ситроен Саксо" на бул. "Шести септември" и останал на лявата седалка. Служители на "Криминална полиция" забелязали Корчев. Единият полицейски служител се легитимирал със служебна карта. 

Корчев го погледнал, след което потеглил рязко с автомобила си с въртеж на гуми, при което с предното странично огледало ударил полицая. Двамата служители на МВР се качили в служебния автомобил, като включили звукови и светлинни сигнали по време на следването на ситроена. 

Корчев преминал на червен светофар и продължил, но малко преди кръстовището на бул. "Шести септември" с бул. "Източен" полицейският автомобил му препречил пътя. На въпроса защо е побягнал, Корчев не дал смислен отговор. Не лъхал на алкохол, но имал блуждаещ поглед. 

На място пристигнал и екип на "Пътна полиция", като Корчев бил тествен за алкохол, но пробата била отрицателна. На Корчев е съставен акт за установяване на административно нарушение, като му били иззети свидетелството за управление на МПС и контролен талон.  

При извършената проверка с полеви тест пробата за марихуана била положителна. Корчев заявил, че на 8.12.2016 г. не е употребил марихуана, но пушил преди няколко дни. До наказанието се стигна след подписване на споразумение между страните, одобрено от съда. 

Виж коментарите (10)
Още новини от Новини от Пловдив:
Патрулка не спря на "Стоп", пострадаха полицайка и шофьорка
Отбелязаха 50 години от създаването на отделението по диализно ле...
След статия на Plovdiv24.bg премахнаха грозни и незаконни реклами...
Много грозна история с възрастна жена пред "Кауфланд"
Проверяват изба "Дядо Пламен" за фалшив алкохол
Свържете се с най-добрите професионалисти в Пловдив - Представяме...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).