Напредва ремонтът на улица в сърцето на Пловдив

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (2)
16:21 / 23.11.2017
5598
В централна градска част дейностите по ремонт и подмяна на паважната и тротоарна настилка текат усилено. До края на 2017 г. районният кмет очаква първият етап от стартиралите строително-ремонтни дейности на ул. "Йосиф Шнитер" да приключи. Те включват полагане на настилка на южния тротоар и на самата улица. 

През 2018 г. проектът продължава с втори етап: поставяне на каменни бордюри на северния тротоар, алея с растителни видове, подходящи за размерите и разположението на улицата и ново осветление. 

"Старите дървета, които са опасни за минувачи и моторни превозни средства, ще бъдат отстранени. Кореновата им система е толкова голяма, че пречи на преминаването. Новата алея ще бъде естетична и едновременно с това ще осигури достъп на пенсионери, майки с колички и инвалиди.", уточнява зам.-кметът инж. Тошо Пашов. 

Районната администрация напомня, че ул. "Йосиф Шнитер" имаше за настилка плочи, които не издържаха движението на МПС-та по нея. След като EVN разкопа старата настилка с цел прокарване на топлопровод, районната администрация използва случая, за да я приведе във вид, отговарящ на автентичността на улицата. "Жалбите от граждани бяха многобройни", казва райкметът Стаменов. Проектът възлиза на стойност 40 000 лв. и е изцяло съобразен с действащия регулационен план на Община Пловдив.

Виж коментарите (2)
Още новини от Новини от Пловдив:
Положението в кв. "Капана" е изпуснато, ред е на Главната?
Хлапетии на колела с бясна скорост минават на червено, вбесиха шо...
Областният управител на Пловдив каза кога разширяват най-натоваре...
Архитектурният шедьовър на Родопите, в който може да видите лика ...
Предлагат 1600 лева заплата за юрисконсулт в община Пловдив с три...
Пловдивчани извиха огромни опашки за върбови клонки


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).