Най-новите стоматологични иновации показват на панаира

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (3)
11:59 / 14.10.2010
2246
Международна изложба за медицина, стоматология, фармация и балнеология "Медикус, Денто, Галения 2010" ще се проведе от 20 до 23 октомври в изложбения комплекс в Пловдив, а нейни организатори са Международен панаир Пловдив и Асоциацията на денталните дилъри в България.

17 новости, сред които 5 световни, 2 европейски и 10 за българския пазар, ще демонстрират изложителите. Световен хит са биоимплантите, които ще излязат на пазара през ноември тази година, както и заместителите на зъби от N-tec колекцията, представена от българска компания. Сред новите продукти е и революционен материал за взимане на отпечатъци за изработване на протези. При него точността на възпроизвеждане е 7 микрона - много по-висока от европейските стандарти за 20 микрона.

За безболезненото лечение на зъбите и разкрасяване на усмивката помагат новото поколение турбини, направени по LED технология. Те осигуряват осветяване с качеството на дневната светлина, за да може стоматологът да работи по-прецизно и по-бързо. Използват се също при поставяне на импланти, лечение на пародонтоза и профилактика.

Новост за българския пазар са памперсите за уста, заместващи познатите ролки от памук. Те са по-удобни за пациента и действат в продължение на 15 минути.
Рентгеновите снимки отиват в историята. На тяхно място идват дигитални апарати от осмо поколение за панорамни изображения и новите 3D системи, показващи триизмерни образи на изследваните зони. Дори плаките за снимки вече не са същите, а вече се предлагат еднократни самозалепващи се гъбички.

Новата тенденция в индустрията на красотата ще бъде във фокуса на 6-ия конгрес на Българската академия по естетична стоматология на тема "Консервативен естетически подход за дизайна на усмивката", който ще се проведе на 22 октомври.

80% от изложителите на "Медикус, Денто, Галения 2010" са от областта на стоматологичното и зъботехническо оборудване. Делът на компаниите, чиито експозиции са посветени на медицинското оборудване, е 20%. Освен тях, участват фирми, предлагащи средства за дезинфекция и хигиена, козметични продукти, работни облекла, услуги и информация.

Виж коментарите (3)

Още по темата (2):
21.10.2010 "Медикус, Денто, Галения 2010“ с ръст на посещенията тази година
18.10.2010 Модерната техника представена на панаира ще улеснява медиците
Още новини от Новини от Пловдив:
Пловдивчанин за автобус на градския транспорт: Имах чувството че ...
Възрастна жена просълзи пловдивчани
Развръзка с пазара в пловдивския квартал "Столипиново"
Важно за пътуващите с влак от и за Пловдив
Безплатни изследвания днес в Пловдив
Препродажбата на билети продължава


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).