Най-големият магазин за гръцки продукти в Пловдив отвори врати, изкушенията са безброй

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (5)
08:57 / 03.10.2018
67058
Ако имате приятели гърци, не може да не сте чували репликата: "В таверната забравяме за земната си тленност“. Произнесена за първи път някъде през XIII век, тя и до днес символизира удоволствието от храната и вкуса, превърнал се в емблема за гостоприемството на южната ни съседка. А вече дори не е нужно да пътувате или да мечтаете за Гърция, слънцето, морето… Защото Душата на Гърция вече е в Пловдив!

На ул. "Петко Каравелов“ № 32 (до площад "Съединение") отвори врати най-големият магазин за гръцки продукти в града - "Еллинико Бакалико“, част от "Еллинико Фууд“. От качествен зехтин до вкусна халва – тук има всичко от богатата гръцка кухня, за да сготвите или да приседнете на узо и мезета на масите отпред и… да пуснете бузуки за душата.

Много приятели и любители на гръцката кухня го направиха снощи, когато беше официалното откриване на "Еллинико Бакалико“ в Пловдив. Вечерта премина под звуците на гръцката музика, с узо, рицина и кулинарните специалитети от слънчевите дни в южната ни съседка. "Есен е, но за пловдивчани лятото ще продължи“, споделиха собствениците на магазина. Тяхна е и идеята на превърнат "Еллинико Бакалико“ в място, в което, отваряйки вратата, клиентът да направи крачка в топлата и приятелска Гърция.

Продуктите тук са 100% гръцки, директен внос за пловдивчани. "Имахме усещането, че седим в някоя таверна на брега на морето и хапваме това, което местните ядат“, споделяха гостите на откриването и първи клиенти на магазина. Те пожелаха успех на новото начинание и се насладиха на изкушения като тирокефалотири и тарама салати, жълти сирена, гръцки колбаси, всякакви вкусотии от маслини, мариновани риби, както и на гръцки курабии, халва и локум за десерт. 

"Еллинико Бакалико“ е автентично гръцко място в Пловдив, което предлага голямо разнообразие от традиционни храни, напитки и специалитети от истинската гръцка кухня. Вкусът е ненадминат и може да осигури кулинарни удоволствия на всеки пловдивчанин.

Виж коментарите (5)
Още новини от Новини от Пловдив:
Положението в кв. "Капана" е изпуснато, ред е на Главната?
Хлапетии на колела с бясна скорост минават на червено, вбесиха шо...
Областният управител на Пловдив каза кога разширяват най-натоваре...
Архитектурният шедьовър на Родопите, в който може да видите лика ...
Предлагат 1600 лева заплата за юрисконсулт в община Пловдив с три...
Пловдивчани извиха огромни опашки за върбови клонки


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).