Награждават най-грамотните пловдивски ученици

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
07:00 / 25.11.2016
1926
Награждаването на най-добре представилите се 134 ученици в кампанията "Грамотни ли сме?" ще се проведе в сградата на Общински детски комплекс на бул. "Шести септември" №193 днес от 14,30 часа. Те ще получат специализирана литература (официален правописен речник на българския език и тестове за подготовка в съответната възрастова група). 

На 21.10.2016 г. се проведе есенният етап за 2016 г. от кампания "Грамотни ли сме?", организирана от Община Пловдив, отдел "Образование", съвместно с Център за подкрепа за личностно развитие - Общински детски комплекс - Пловдив (ЦПЛР - ОДК - Пловдив). 

Кампанията провери нивото на грамотност на участниците, свързана с компетентностите, които трябва да са придобили в обучението си по български език до съответния етап. Тестовите варианти за трите възрастови категории IV клас, VІІ клас и ХI - ХІІ клас са съобразени с образователната степен на учениците.

Всеки от тестовете е разработен в 4 модула, като разнообразните типове задачи от отворен и затворен тип дадоха възможност на участниците да покажат до какво ниво са овладели правописната, граматичната, пунктуационната и лексикалната норма в съвременния български книжовен език.

В кампанията "Грамотни ли сме?" взеха участие общо 910 ученици, съответно от IV клас 355 ученици, VІІ клас 244 ученици и от ХI - ХІІ клас 311 ученици от 37 общински, държавни и частни училища.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Непълнолетни със срамна постъпка в Пловдив
ГЕРБ в "Тракия" с доброволческа инициатива в "Парк 2019"
Официално: Съобщиха скоростта на джипа от катастрофата с двама за...
Безцеремонно паркиране върху новите павета на ремонтираната Градс...
Синдикалист: Когато разбрахме за случая, бяхме шокирани
Верижна катастрофа на Околовръстното на Пловдив


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).