Наградиха три деца от пловдивски училища

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
13:50 / 21.03.2016
1837
Бивши и настоящи ученици от
СОУ "Св.Патриарх Евтимий":
виж още
Бивши и настоящи ученици от
ЕГ "Иван Вазов":
виж още
Бивши и настоящи ученици от
ОУ "Д.ТАЛЕВ":
виж още
Намерете бивши съученици, състуденти, колеги и стари приятели! Регистрирайте се или влезте в профила си.
На 19 март в Американския университет в Благоевград се проведе церемония по награждаване на победителите в Шестото национално състезание по творческо писане на английски език. 

На нея бяха наградени три деца от пловдивски училища - шестокласничката Йоана Дулова от СОУ "Св. Патриарх Евтимий", заела 1-во място, осмокласничката Вяра Трифонова от ЕГ "Иван Вазов", заела 1-во място и седмокласникът Христо Бельов от ОУ "Димитър Талев", класирал се на 2-ро място.

На церемонията присъстваха 21 призьори в седемте възрастови категории, както и техните учители. Наградите за победителите бяха осигурени от издателства. 

Американският университет организира среща-разговор с проф. Дани Чок и връчи специалните награди - участие в летния международен лагер и в подготвителен TOEFL курс. 
 
Участниците бяха поздравени с изпълнение на студентите от "Бродуей пърформънс клъб" на Американския университет и от ученици от СОУИЧЕ "Св. Климент Охридски, Благоевград. 

Състезанието се организира и провежда от Фондация "Корпус за образование и развитие - КОРПЛЮС" с подкрепата на TELUS International Europe, АВО и Интеграл, и под патронажа на Министерство на образованието и науката. 

През тази година в състезанието се включиха над 4000 ученици от 6 до 12 клас от 182 училища в цялата страна. Те писаха есе в рамките на 1 час на теми като: "Моята пижама има магически джобове ", "Моливът е по-могъщ от сабята", "Той чака двадесет години, за да го върне", "Съжалявам, че не мога да предложа по-малко опасно решение".

Oрганизаторите на състезанието обръщат специално внимание на темата за агресията. Всички участници имаха възможност да подкрепят инициативата като попълнят декларация, с която заявяват, че са против агресията във всичките и форми.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
ОД МВР Пловдив предприема засилени мерки за сигурност
Пловдив показва на какво е способен
Почина големият хуморист Здравко Попов
Кметът на Кричим след тежката катастрофа: В дните преди Възкресен...
Капитана пак отърва кожата
В Брестовица направиха първа копка на нов довеждащ водопровод


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).