Наградата "Кудоглу" ще получи утре френската асоциация "Бон Мин"

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
14:48 / 27.04.2011
1223
Утре, в 16:00 часа в Концертната зала на площад "Централен" ще бъде връчена наградата "Кудоглу" на френската асоциация "Бон Мин", съобщиха от общината. Това ще стане чрез президента на фондацията, Доминик Байар, на която лично кметът Славчо Атанасов ще връчи голямото отличие, предаде репортер на Plovdiv24.bg. На срещата присъстваха и самата Байар, както и директори на детските социалните домове в града. Наградата ще бъде връчена за изключителни заслуги и значим принос в благотворителната дейност на фондацията.

"Тази пресконференция много ме трогна. Всяко мое идване в България е било и ще бъде огромно удоволствие. От сътрудничеството между нас, най-голяма полза имат децата в неравностойно положение", каза Доминик Байар.

Стана ясно, че присъствието и дейността на френската асоциация "Бон Мин" в социалните домове в Пловдив датира от 2001г. Вече 10 години, французите дават близо по 130 000 евро годишно за благородната кауза за детските домове.

Няколко са направленията, в които се отчита помощта от асоциация "Бон Мин": финансова помощ; влагане на средства в развитието на децата в неравностойно положение; доброволческа дейност, която се провежда от доброволци в рамките от две седмици до два месеца; влагането от асоциацията на доста средства в обучение на персонала в детските домове в града; стипендии, отпускани на български младежи; покрепа от "Бон Мин" и на семействата, създавани от възпитаниците на социалните домовете и създаването на спротния клуб на името на асоциацията, който е донесъл на децата множество купи и награди от различни състезания.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Положението в кв. "Капана" е изпуснато, ред е на Главната?
Хлапетии на колела с бясна скорост минават на червено, вбесиха шо...
Областният управител на Пловдив каза кога разширяват най-натоваре...
Архитектурният шедьовър на Родопите, в който може да видите лика ...
Предлагат 1600 лева заплата за юрисконсулт в община Пловдив с три...
Пловдивчани извиха огромни опашки за върбови клонки


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).