Наглост: Рашкови се нанесоха в центъра на Пловдив!

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (50)
10:00 / 05.04.2012
18359
В пълна секретност общи работници пренесоха вчера златния трон на Кирил Рашков в бизнес сграда на "пъпа" на Пловдив. Зданието е собственост на клана Рашкови, а заедно с боядисаното със златна боя канапе в офисите бяха разтоварени и останалите мебели, които фамилията изнесе от незаконните си къщи в Катуница.

С баничка в ръка съпругата на Кирил Рашков - Царица Костадинка, надзираваше акцията по пренасянето, а до нея синът й Ангел Рашков даваше вещи указания как да бъде паркиран камионът с имуществото и накъде работниците да качват ценния товар. При вида на репортера обаче Рашков и майка му търтиха да бягат, оставяйки общите работници единствено под надзора на доверения си дългогодишен служител Бийчкет.

Опразването на фрашкания с мека мебел камион започна малко преди обяд вчера. Минути преди това Ангел Рашков крачеше нервно пред входа на необитаемата от години шестетажна синя офис сграда на пъпа на Пловдив до църквата "Света Петка". Строителството на бизнес центъра през годините предизвика недоволството на пловдивчани, защото една от носещите колони на входа бе изградена направо върху тротоара. Въпреки това през 2004 г. зданието било узаконено от РДНСК-Пловдив и за разлика от имотите на Рашкови в Катуница има напълно изряден акт за въвеждане в експлоатация. Макар, откакто е построена, да стои необитаема, по документи сградата била декларирана като хотел с разгъната застроена площ от 1680 кв.м. Освен шестте надземни етажа тя има и подземни нива.

Преди да започне разтоварването на грижливо опакованите с найлони мебели, шкафове и дори спортна лежанка и инвалидна количка, Ангел Рашков нареди на камиона, тръгнал по затворената уличка край Професионалната гимназия по битова електроника, да премине безцеремонно през тротоара и да паркира на булеварда.


Източник: в. "Монитор"

Виж коментарите (50)

Още по темата (504):
13.03.2023 ЧСИ пусна на търг част от резиденцията на "Цар Киро" в центъра на Пловдив
12.11.2022 Катуница почита Ангел и Павел, освещават параклисa в тяхна памет
23.09.2022 11 години от драматичните събития, потопили Катуница в кръв
03.04.2021 Пуснаха единствената дъщеря на Цар Киро от затвора, за да присъства на погребението му
02.04.2021 Вдигат параклис след смъртта на двете момчета, загубили живота си в размириците срещу Цар Киро
02.04.2021 Кой бе "Цар Киро"?
Още новини от Новини от Пловдив:
Депутат от Пловдив напуска политиката: За да си ефективен трябва ...
Най-скъпите квартали в Пловдив, чиито цени надвишават 1 500 евро/...
Трети ден част от Гребната база в Пловдив е недостъпна заради авт...
Заплатата е 3000 лева, но няма желаещи: Училище в Пловдив единств...
Емблематична фигура за Пловдив стана почетен гражданин на града
Хиляди рози разцъфтяха по булевардите в Пловдив, кошници и саксии...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).