Надя Танева: Обвиненията на Ашим Асан срещу мен са клевета

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
12:42 / 18.05.2011
2370
По повод на обвиненията към шефката на "Социално подпомагане" Надя Танева от председателят на джамийското настоятелство в Пловдив, Ашим Асан, репортерът на Plovdiv24.bg се свърза с общинската съветничка. 

Вчера Ашим Асан я обвини в издаване на документ с невярно съдържание. Той каза още, че шефката на дирекция "Социално подпомагане"  е приела подарък от дядото на децата по майчина линия, а именно златен пръстен.

"Всичко това е клевета. Аз, в качеството си на директор на тази интитуция, искам да я защитя като такава, каквато аз представлявам. Не искам да коментирам личните му нападки и клевети. След като е решил да ме съди, нека заповяда. Има си органи, които ще определят кое е истина и кое клевета", каза Надя Танева и допълни:

"По отношение на обвиненията за това, че сме издали документ с невярно съдържание, ще кажа следното: в социалния доклад, с който ние разполагаме, 2-те деца на Ашим Асан се гледат в много добри битови условия от него и майка му и картата с детските надбавки е при тях, т.е. те, а не майката,  са получавали въпросните детски надбавки. След изтичане на срока, за който са отпуснати надбавките, бащата трябва да кандитатсва отново за тях. 

Междувременно, г-н Асан завежда дело за лишаване родителските права на майката и то е насрочено за 23.03.2011г. Уточнявам, че майката е получавала детски за въпросните две деца последно до месец октомври, 2010г. В тази връзка, адвокатът на Ашим Асан иска да му издадем бележка, че тя не е получавала детски надбавки. Ние издаваме такъв документ, но г-н Асан не е съгласен с нашето твърдение и заявява, че бившият му сват ми е дал златен пръстен, за да излъжа", възмутено коментира Танева. 

Стана ясно, че майката получава въпросните надбавки, но не за 2- те деца от Ашим Асан, а за третото си дете, от мъжът, с който тя вече има ново семейство. 

"Според социалния доклад, който изготвихме заради делото за отнемане родитгелските права на майката върху децата, малчуганите се гледат в много добри битови условия. Но, забележете, те не говорят български език. Бабата на децата, респективно майката на г-н Асан, през цялото време превеждаше на социалните работници. Така, че думите на децата, според които майка им, която е разведена с Ашим Асан, е боклук, не може да се твърди със сигурност дали са истина", поясни още ситуацията общинската съветничка от ГЕРБ и шеф на дирекция "Социално подпомагане". 

На въпроса на репортерът ни, според нея, кой стои зад тази акция, Танева отговори: 

"Смятам, че това е политическа атака и съм сигурна, че зад Ашим Асан стои човек, който го подкрепя и насърчава в тези му действия. Освен това, по повод на неговите думи, че ако аз съм общински съветник в следващия мандат, той като член на ГЕРБ щяла да унищожи листата и да напусне партията, ще кажа само това : Ако Ашим Асан се откаже наистина от членството си в ГЕРБ, заради мен, аз ще се радвам да бъда общински съветник".


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
23 пациента са били евакуирани заради пожара в най-голямата болни...
Първа информация за пожара в УМБАЛ "Свети Георги"
Пожар в УМБАЛ "Свети Георги", евакуират 3 етажа
5,22% за "Величие" в Пловдив област, ГЕРБ води челната позиция
Батални сцени край Пловдив, мъж нападна полицаи с моторна резачка...
ГЕРБ-СДС с шанс за четвърти мандат от Пловдив област


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).