Над 400 абсолвенти ще получат дипломи от ФМИ на ПУ

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
07:30 / 26.03.2016
1771
Бивши и настоящи студенти от
ПУ "Паисий Хилендарски":
виж още
Намерете бивши съученици, състуденти, колеги и стари приятели! Регистрирайте се или влезте в профила си.
Над 400 абсолвенти на Факултета по математика и информатика на Пловдивския университет "Паисий Хилендарски" ще получат дипломите си днес. Тържеството ще започне от 15:00 часа в Спортната зала на ПУ на бул. "България" 236.

Дипломираните 235 бакалаври, от които 53 отличници, и 174 магистри, от които 92 отличници, от специалности в областта на математиката, информатиката и информационните технологии ще бъдат приветствани както от ректорското и деканското ръководство, така и от техни настоящи и бъдещи работодатели и от представители на местните и държавните власти.

Към кадрите на факултета проявяват традиционен интерес редица водещи фирми и институции, в които са реализирани успешно възпитаници на факултета. Част от тези фирми и тази година ще наградят абсолвентите. Утвърдени специалисти от бизнеса ежегодно се включват в процеса на обучение на студентите от ФМИ чрез провеждането на редица избираеми курсове. 

Същевременно, вече трета поредна година студентите от специалностите в областта на информатиката и софтуерните технологии провеждат обучение във фирма чрез практиките по специалността и преддипломния си стаж.

Випуск 2015 на Факултета по математика и информатика на Пловдивския университет е 51-вият пореден випуск. Във факултета годишно се обучават над 2000 бакалаври, магистри и докторанти, включително и от други държави, в областта на математиката, информатиката и информационните технологии, които успешно се реализират не само в страната, но и по света. 

Факултетът е един от най-големите инкубатори на подобни кадри у нас и е сред водещите образователни и научни институции не само в България, но и в Европа.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Сигнал: Това истина ли е?
Скандалът в БСП Пловдив-област се разраства, намекнаха за еднолич...
Румънци продадоха на двойка от Пловдив този пръстен! В заложна къ...
Спомени от чернобилския дъжд в Пловдив: Двама приятели починаха, ...
Абитуриенти от Пловдив "подариха" рози на покойната си любима учи...
За първи път в Източна Европа и на кирилица: Когато в Пловдив зап...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).