Над 200 доброволци ще обновят района около бул. "Менделеев" в Пловдив

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
10:47 / 14.06.2019
1953
Утре в Пловдив предстои да се проведе десетото събитие TELUS Ден на Подкрепа в България. Тази година традиционната доброволческа инициатива на TELUS International Europe се организира с подкрепата на община Пловдив и район "Централен". Инициативата цели да облагороди градски пространства в Пловдив и чрез нея да бъде изградена нова детска площадка, да бъде обновена вече съществуваща такава и да бъде изграден спортен кът, фитнес на открито за жителите в района на бул. "Менделеев“. TELUS Ден на Подкрепа се реализира благодарение на служителите на TELUS International, които доброволно всяка година даряват от своето време и труд в подкрепа на дадена кауза.

Инициативата се провежда всяка година навсякъде по света, където компанията има офиси. През 2019 година ще бъдат реализирани две издания в България – в Пловдив през лятото и в София през есента. Всяка година фокусът на събитието е насочен към решаването на различен социален проблем. През 2018 г. над 800 доброволци - служители на компанията заедно със своите семейства и приятели, залесиха над 16 дка гора в района на с. Долна Диканя, общ. Радомир.

TELUS International присъства в Пловдив от 10 години и е един от най-големите работодатели в аутсорсинг сектора в региона. Чрез инициативата традиционно компанията се стреми да подкрепи местните общности и да създаде устойчивото развитие на региона.

TELUS Ден на подкрепа е отворен за всички желаещи да се включат в облагородяването на градското пространство в района на бул. "Менделеев“, гр. Пловдив. Организаторите на инициативата ще подсигурят всички необходими материали за доброволците, а стартовият час е от 10:00 на 15.06.2019 г. – бул. "Менделеев“.  

TELUS International Europe стартира TELUS Ден на подкрепа в България през 2013 г. Като част от инициативата досега компанията е инвестирала в обновяването на училището за деца със зрителни увреждания "Луи Брайл" в София и ремонт на комплекса за социални услуги за деца и семейства в Пловдив. От 2016 до 2018 г. всички доброволци работят за обновяване на две от трите български училища за деца с увреден слух - "Проф. д-р Дечо Денев" в София и "Проф. д-р Стоян Белинов" в Пловдив. През 2018 доброволци от компанията засадиха над 16 дка зимен дъб в района на с. Долна Диканя. За шестте години, през които тази инициатива се провежда, TELUS International Europe инвестира над 650 000 лв., ангажирайки над 4500 доброволци.

TELUS International Europe е водещ доставчик на услуги в сферата на BPO и ITO, който от 2004 г. насам предоставя висококачествени услуги за аутсорсинг на бизнес процеси. В компанията работят повече от 5 500 служители на територията на София, Пловдив (България), Букурещ и Крайова (Румъния), Корк и Дъблин (Ирландия). Компанията предоставя иновативно обслужване на клиенти по цял свят на повече от 40 езика. TELUS International Europe е горд член на семейството на TELUS International.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Променят маршрутите на три автобуса в Пловдив
Любими изпълнители ще пеят в Пловдив в подкрепа на обществено зна...
Академичният съвет на АМТИИ-Пловдив избра заместник-ректорите си
Адвокат от Пловдив: Днес се разправях с групичка келеши, гледат т...
Кметът на Пловдив свиква партиите на консултации
МВР Пловдив лови нарушители


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).