Националната търговска гимназия - лидер в подготовката на професионални кадри за икономиката на България

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (1)
10:34 / 18.06.2019
4992
Бивши и настоящи ученици от
НАЦИОНАЛНА ТЪРГОВСКА ГИМНАЗИЯ:
виж още
Намерете бивши съученици, състуденти, колеги и стари приятели! Регистрирайте се или влезте в профила си.
В Националната търговска гимназия - Пловдив успешно приключиха мобилностите по програма "Еразъм+" по проект "Дигитални технологии и креативност за съвременно професионално училище", договор №2018-1-BG01-КА101- 047135.

Последната обучителна дейност от проекта беше реализирана през месец май в Хелзинки, Финландия. В обучението се включиха учители от 8 европейски страни. Учителите от НТГ, които участваха активно в курса, ще предадат усвоения опит на своите колеги в гимназията чрез провеждане на тренинг.

Традициите за активно и ефективно участие на учителите в НТГ в международни европейски проекти по програма "Еразъм+" ще продължат и за напред. За следващата учебна година гимназията спечели още два проекта, които ще се финансират по програма "Еразъм+", Ключова дейност 1 "Образователна мобилност за граждани", Сектор "Училищно образование" и Сектор "Професионално образование и обучение".

Проектът в сектор "Училищно образование" ще предостави възможност на 12 учители да се включат в четири обучителни курса в Дъблин, Ирландия и Барселона, Испания.

Проектът в "Професионално образование и обучение" ще даде възможност на 40 ученици от 11 клас да проведат двуседмичен стаж в две европейски страни: 20 ученици в г. Лайпциг, Германия, с тема "Подобряване на международните бизнес отношения за успешен мениджмънт", и 20 ученици във Валенсия, Испания ще бъдат част от иновативната програма "Безхартиен офис".

За петте години участие в европейската програма "Еразъм+" Национална търговска гимназия- Пловдив има одобрени 5 проекта. Авторският екип включва: Мариана Филипова - зам.-директор, Мария Грозева – главен учител, а от тази учебна година и Любомир Трифонов – старши учител.

Ръководството на гимназията е уверено, че участието в програма "Еразъм+“ ще повиши капацитетът на учителите и ще доведе до устойчиво подобряване на качеството на професионалното образование в Пловдив и страната. Успешната интеграция на усвоените знания и умения от обученията ще затвърди още веднъж ролята на НТГ като лидер в обучението и възпитанието на квалифицирани професионални кадри.

Виж коментарите (1)
Още новини от Новини от Пловдив:
Пловдивчанин измина 200 км, за да вземе инвалидната си количка
Тихомълком пуснаха новоасфалтираната улица "Д-р Георги Странски" ...
Изненади в листата на ГЕРБ - Пловдив за изборите на 9 юни
МВР с интересен ход след статията на Plovdiv24.bg за безобразията...
Паркинг на Kaufland в Пловдив става киносалон
Вълна от негодувание заради обява за продажба на къща за 100 000 ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).