Национална работна среща за противодействие на трафика на хора в Пловдив

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
14:07 / 06.11.2018
1982
Националната комисия за борба с трафика на хора (НКБТХ), съвместно с Местната комисия за борба с трафика на хора (МКБТХ) – Пловдив, организира Национална работна среща за противодействие на трафика на хора и закрила на жертвите. Събитието се реализира с подкрепата на фондация "Ханс Зайдел“ и ще се състои в периода 7-9 ноември 2018 г. в хотел "Рамада Пловдив Тримомциум" в Пловдив. Срещата ще бъде открита от Камелия Димитрова, секретар на НКБТХ и Златин Велев, зам.-кмет на община Плодвив и председател на МКБТХ Пловдив.

В събитието ще вземат участие председателите и секретарите на десетте Местни комисии за борба с трафика на хора от градовете Благоевград, Бургас, Варна, Велико Търново, Монтана, Пазарджик, Пловдив, Русе, Сливен и Плевен, както и членове на Местните комисии, представляващи различните институции и организации, които работят по проблема на местно ниво. На срещата ще присъстват също представители на администрацията на НКБТХ.

На Националната среща ще бъдат представени и обсъдени резултати от постигнатото през 2018 година. Ще бъде направен анализ на тенденциите в областта на трафика на хора на национално и местно ниво. Акценти на срещата ще са предстоящите съвместни дейности на МКБТХ и НКБТХ, с цел изготвяне на Проект на програма за предотвравяване и противодействие на трафика на хора за 2019 г. Експертите ще формулират и мерки за повишаване на ефективността на дейностите както на местно, така и на национално ниво.

*За периода 2015-2017 г. 10-те Местни комисии са обхванали близо 65 хиляди лица в рамките на 303 дейности по превенция на трафика на хора. Според данни на Прокуратурата на Р България за първото шестмесечие на 2018 г. има 339 пострадали лица, за които се води разследване за трафик на хора.

Европейската комисия докладва, че 65% от жертвите на трафик на хора са граждани на стария континент. Според данните на Европейската кмисията 67 % от регистрираните жертви на трафик в ЕС са жертви на сексуална експлоатация (95 %, от които са жени или момичета), следвани от жертвите на трудова експлоатация (21 %) и други форми на експлоатация (12 %).

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Сигнал: Това истина ли е?
Скандалът в БСП Пловдив-област се разраства, намекнаха за еднолич...
Румънци продадоха на двойка от Пловдив този пръстен! В заложна къ...
Спомени от чернобилския дъжд в Пловдив: Двама приятели починаха, ...
Абитуриенти от Пловдив "подариха" рози на покойната си любима учи...
За първи път в Източна Европа и на кирилица: Когато в Пловдив зап...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).