Национален конгрес по интервенционална кардиология ще се проведе в Пловдив

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
10:51 / 07.11.2017
2151
Новостите в света на интервенционалното лечение на сърдечносъдови заболявания ще бъдат обсъдени от плеяда български и чуждестранни кардиолози на VIII Национален конгрес по интервенционална кардиология, който ще се проведе в Пловдив между 9 и 12 ноември 2017 г. Събитието се организира от Българското дружество по интервенционална кардиология със съдействието на Дружеството на кардиолозите в България.

Очакват се световноизвестни лекари в областта на минимално инвазивното лечение на инфаркти и запушвания на сърдечните съдове, които ще споделят своя опит с българските си колеги и ще проведат редица обучения за млади кардиолози. Няколко случаи ще бъдат предавани на живо от болници в Пловдив и Стара Загора, като пациентите ще получат възможността да се лекуват чрез най-иновативните сърдечносъдови интервенции с напътствия и дискусии относно хода на процедурите от едни от най-добрите инвазивни кардиолози в света. 

В широката програма на форума ще бъдат представени и обсъдени всички най-нови решения в областта, включително съвременните световни и европейски препоръки, които включват все повече минималноинвазивното интервенционално лечение като стандарт и при заболявания, които до този момент са лекувани препоръчително с отворена хирургия - стволови стенози, структурни и клапни заболявания, сложни коронарни запушвания и други. Сърдечносъдовите заболявания в България все още са начело на списъка по причина за смъртност и инвалидизация. Броят на пациентите с кардиологични заболявания не намалява. Тенденция обаче е устойчивият ръст на пациентите, които успяват да получат адекватно лечение и оцеляват след сърдечносъдови инциденти. 

Това се дължи на подобряване на кардиологичната помощ в страната през последните години - повече специалисти, които се обучават качествено, навлизане на иновативни интервенционални процедури и решения, постоянно актуализиране на знанията и уменията на кардиолозите. Над 300 делегати от страната и чужбина се очаква да пристигнат за събитието. Лектори, модератори и водещи обучителни сесии ще бъдат доказани специалисти в областта на интервенционалните процедури от цял свят.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Сигнал: Това истина ли е?
Скандалът в БСП Пловдив-област се разраства, намекнаха за еднолич...
Румънци продадоха на двойка от Пловдив този пръстен! В заложна къ...
Спомени от чернобилския дъжд в Пловдив: Двама приятели починаха, ...
Абитуриенти от Пловдив "подариха" рози на покойната си любима учи...
За първи път в Източна Европа и на кирилица: Когато в Пловдив зап...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).