На Бунарджика ще се проведе традиционният фестивал "Здравей, Здраве"

Автор: Екип на Plovdiv24.bg
Коментари (0)
08:45 / 15.05.2021
1686
С алея на здравето на Бунарджика се провежда дванадесетият фестивал "Здравей, Здраве!“ Пролетният празник на здравословния живот в Пловдив тази година е изцяло на открито в уикенда 15 и 16 май от 10 до 18 ч.

"На въздух, на светлина“ е мотото, което обединява лекции, практики, движение и спорт, творчески работилници за всички - малки и големи. Входът е свободен. Мисия на фестивала е да стимулира грижата за здравето във всичките му аспекти - физическо, емоционално, ментално, духовно. Да споделя работещи практики, основани на природни и естествени средства за стимулиране на имунната защита и укрепване на организма.

Той се провежда в още 20 дъщерни градове на страната, които осъществяват самостоятелно дейността си в общност и синхрон с фестивала-майка в Пловдив.

Лекциите ще се състоят на летния театър при спазване на всички противоепидемиологични мерки. В програмата са включени имена като д-р Марчин Илиев, Милка Кьосева, Дамян Попхристов, Иво Величков, д-р Александър Илиев, проф.д.т.н.инж. Жеко Ганев и други.

Спортната програма в алеите около паметника на Васил Левски предвижда функционална тренировка, бойни изкуства, урок по салса, народни танци, пилатес, йога, дихателни практики и др. Традиционно на фестивала участват и изложители на здравословни продукти и услуги.

Фестивалът ще даде тласък и на пилотната инициатива от кампанията Европейска миля за пробягване на една миля (1.6 км). Всеки включил се и изминал разстоянието става част от дарителска кампания в полза на Клиниката по онкохематология към УМБАЛ "Св. Георги" - Пловдив.

Организаторите предвиждат и тематична разходка с водач през всички локации на фестивала до Альоша и обратно предиобед и следобед в двата фестивални дни. Изминалите пеша разстоянието също се присъдинят към дарителската кампания "Една миля“.

Фестивалът се открива с лекция на организаторите на тема "Мъдростта на нашето тяло“. Награди ще получат отличените в тематичните конкурси за рисунка, есе и фотография.

Район "Централен“ подкрепя спорта, физическата активност и всички инициативи за здравословен и пълноценен начин на живот.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Производители бесни: Нямат ли срам? Купуват марулята от борсата з...
Наглеци и некадърници
Сигнал: Това истина ли е?
Скандалът в БСП Пловдив-област се разраства, намекнаха за еднолич...
Румънци продадоха на двойка от Пловдив този пръстен! В заложна къ...
Спомени от чернобилския дъжд в Пловдив: Двама приятели починаха, ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).