НЧ "Проф. Кирил Дженев - 2018" отбелязва първия си патронен празник

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
14:50 / 10.06.2019
3078
Днес, 10.06.2019 г., най-младото Пловдивско читалище "Проф. Кирил Дженев – 2018“ отбелязва своя първи патронен празник и кани всички свои приятели, жители и гости на град Пловдив на своето мероприятие. Празникът ще започне в 19:00 ч. на сцената на парк "Рибница“ в район "Северен“.

За официален празник на читалището е избрана рождената дата на неговия патрон проф. Кирил Дженев, а именно 10.06.1922 г. Създателят на ФА "Тракия“ е един от титаните на българското танцово изкуство, оставил след себе си богато хореографско и научно наследство.

В днешния празник на читалище "Проф. Кирил Дженев – 2018“ участие ще вземат представители на различни школи, които развиват своята дейност като част от него. Със своите прекрасни народни танци ще поздравят публиката децата на ШНТ "Луди Млади“, както и ансамбълът за сценични танци към школата, "Мераклии“. Театрално студио "Хлапето“, както и Школа по рисуване "Драсканици“ са сред другите участници в празника на читалището.

Учредено едва преди няколко месеца, читалището вече има немалко изяви и награди от родни и чужди мероприятия. Така например, съвсем наскоро танцьорите от "Луди Млади“ донесоха на читалището "Гран При“ от XI Международен конкурс за хореографско изкуство "Танцующий Мир“, провел се в Санкт Петербург, Русия, както и две купи от провелия се миналата седмица фестивал в Неа Пори, Гърция. След силния и изпъстрен с участия сезон, сега ръководството насочва вниманието и усилията си към малките пловдивчани, подготвяйки за тях чудесна лятна програма с танци, творчески работилници, актьорски игри и много забавления. А за любителите на точните науки от I до VII клас ще има и специален летен курс по математика, който стартира на 15.06. 

Народно читалище "Проф. Кирил Дженев - 2018" е най-новото читалище в Пловдив, основано в края на 2018 година. Дейността му е предимно в областта на фолклора, народната хореография, музика и обичаи. Целта и амбицията на настоятелството и членовете на читалището е то да се развива и да дава възможност на все повече хора да се докоснат до магията, наречена български фолклор.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Справедливост застигна шофьор на автобус в Пловдив
Собственици на масиви: Изкупуват ни черешите по 8 лв., в Пловдив ...
Локомотив блъсна камион на малко познат прелез в Пловдив
Три автомобила са замесени в опасната каскада в Кючука
Кола се обърна в Кючука, пожарникари вадят жена и дете
6 дни улица в Стария град е затрупана от самосрутила се къща


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).