НАП извади на светло продажби на плодове и зеленчуци в Южна България

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (1)
16:05 / 13.05.2015
1831
Драстично увеличение на регистрираните приходи от продажби на плодове и зеленчуци по време на майските празници отчита НАП след предприетите контролни действия от Агенцията в Южна България.

Обявените на светло обороти са в пъти повече в сравнение със същия период на миналата година, показва анализ на дирекцията в Пловдив от дистанционната връзка на касовите апарати на търговците в бранша с единната електронна система на НАП.

Например в обект, който преди година по празниците е отчел 20 лв. приходи за ден, сега са регистрирани 170 лв. от продажби.

Припомняме, че в дните около 1-ви май и Герьовден имаше засилено данъчно присъствие и открито наблюдение на пазарите за плодове и зеленчуци с цел да не се укрият приходи от реализираните сделки. 107 обекта бяха проверени по отношение осчетоводяването на продажбите, воденето на касови отчети и договори на наетите лица. 

351 търговци бяха идентифицирани като стационарни обекти за продажби, така че касовите им апарати вече са включени в мониторинга на НАП, осъществяван дистанционно.

30 нарушения установиха инспекторите по време на проверките. Най-често става дума за неиздаване на касови бележки и разлики в касовите наличности. НАП Пловдив напомня, че санкцията за работа без касов апарат стига до 10 000 лв., а за неиздаване на фискален бон до 2 000 лв. 

Контролните действия на данъчните обхванаха търговци от Пловдив, Първомай, Велинград, Стара Загора, Казанлък, Хасково, Свиленград, Кърджали. Дистанционното наблюдение и проверките в бранша продължават.

Виж коментарите (1)
Още новини от Новини от Пловдив:
Зов за помощ! Калин отново има нужда от средства за животоспасява...
Адвокатката на барикадиралия се полицай: Опитал е да се обеси на ...
Министърът на МВР: 12 часа тежки преговори в Пловдив!
Пловдивската полиция с подробности около задържането на полицая, ...
Безплатен скрининг в Световния ден за борба с хипертонията
Приключи сагата с барикадиралия се в дома си бивш полицай в Пловд...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).