НАП Пловдив издаде близо 4000 персонални идентификационни кода

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
13:04 / 12.09.2022
2009
Близо 4000 персонални идентификационни кода бяха издадени за последното тримесечие от НАП Пловдив на данъкоплатци, желаещи да ползват Е-портала на приходната агенция. Притежателите на ПИК и електронен подпис могат да се възползват от над 160 онлайн услуги, като най-популярни и търсени от тях остават подаване на данъчни и осигурителни декларации, на справки и документи, на искания за издаване на удостоверения, плащане на задължения, проверка на здравен статус и др. Потребителите могат да проверят дистанционно трудовия си договор, както и дали работодателят им ги осигурява на реалната заплата.

Персоналният идентификационен код е безплатен, безсрочен и се издава във всеки офис на НАП. Потребителите, които искат да им бъде издаден персонален идентификационен код от НАП, могат да го заявят с обаждане на информационния телефон на приходната агенция: 0700 18 700, на имейл: infocenter@nra.bg, по пощата, както и през системата за сигурно електронно връчване. Кодът се получава в офис на приходната агенция само лично или от упълномощено лице в запечатан плик.

Общо 27 000 данъкоплатци са посетили салоните за обслужване на клиенти на НАП в Пловдив за месеците юни, юли и август 2022 г. От тях 9 500 са потърсили съдействие за изясняване на здравноосигурителния си статус и са поискали удостоверения за непрекъснати здравноосигурителни права. Основно това са клиенти, живеещите в чужбина, които през време на лятната си отпуска заплащат своите здравни осигуровки, или предоставят документи, касаещи техните здравноосигурителни права.

Повече информация за електронните услуги на НАП и възможностите за изясняване на здравния статус може да се получи от сайта на приходната агенция или на телефона на НАП - 0700 18 700 на цената на един разговор или съобразно тарифата на мобилния оператор.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Шофьори не вярват на очите си какво виждат на булевард в Пловдив
Бивш кмет на район "Южен" поведе листата на "Синя България" в Пло...
Камера засне най-безумното ПТП в Пловдив, по чудо няма загинали и...
Тежко ПТП на кръстовището в Пловдив, на което преди 6 месеца заги...
В Пловдив арестуваха продавачка на сергия
Лекари се борят в Пловдив за живота на блъснатото момиче


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).