Мъжът от сцената пред КАТ Пловдив призна за тежко заболяване, намекна за край на живота

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
14:36 / 05.08.2022
23263
"Невинаги има причинно-следствена връзка между това, което се вижда на екрана и това, което е реалната причина. Съжалявам за случилото се. Един миг разсеяност слага край на живота ми де факто. Щеше да бъде най-щастливата седмица в живота ми, а се превърна в най-кошмарната. Наистина страдам от биполярно разстройство. Поисках инжекция диазепам, но те не ми дадоха".

Това каза днес в съда шофьорът, сътворил екшъна пред КАТ Пловдив преди броени дни, предава репортер на Plovdiv24.bg от съдебната зала.

Районна прокуратура-Пловдив привлече като обвиняем Александър Паталенски, на 49 г., за три престъпления. Спрямо него са повдигнати обвинения за това, че е управлявал моторно превозно средство след употреба на наркотични вещества – амфетамини, противозаконно е попречил на орган на власт – полицейски служител, да изпълни служебните си задължения. 

Освен това е извършил непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото, като деянието е съпроводено със съпротива срещу орган  на властта и е извършено при управление на моторно превозно средство.

На 2 август 2022 г. Паталенски посетил сектор "Пътна полиция“ към ОД на МВР – Пловдив, за да регистрира лек автомобил. Заради неадекватно поведение полицейски служители разпоредили да му бъде извършена проверка. Той не се е подчинил, започнал да се движи с автомобила из паркинга на пътната служба, като блъснал бетонен кош за смет и това наложило да бъде спрян принудително и задържан. 

Паталенски е бил тестван с техническо средство за употреба на наркотични вещества, което е отчело положителна проба за амфетамини. Пробата за алкохол е отрицателна. Паталенски е бил осъждан за шофиране след употреба на алкохол, като настоящото деяние е извършено в изпитателния срок. Свидетелството за управление на моторно превозно средство му е било отнето.

Паталенски бе задържан за срок до 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор от Районна прокуратура.Пловдив. Действията по разследването продължават.

Този браузър не поддържа видео елемента.


Виж коментарите (0)

Още по темата (16):
18.11.2022 Този е шофьорът, който влиза в затвора заради невиждания екшън пред
КАТ
17.11.2022 Шофьор влиза в затвора след нарушение в Пловдив
11.08.2022 Шофьорът от екшъна пред КАТ Пловдив: Полицаят, който разби стъклото, на какви стимуланти е?
06.08.2022 Шофьорът от мелето пред КАТ Пловдив: Ива, ела да ме видиш!
05.08.2022 Няма доказателства, че Александър Паталенски страда от психично
заболяване
05.08.2022 Опит за самоубийство в Трето районно в Пловдив
Още новини от Новини от Пловдив:
Депутат от Пловдив напуска политиката: За да си ефективен трябва ...
Най-скъпите квартали в Пловдив, чиито цени надвишават 1 500 евро/...
Трети ден част от Гребната база в Пловдив е недостъпна заради авт...
Заплатата е 3000 лева, но няма желаещи: Училище в Пловдив единств...
Емблематична фигура за Пловдив стана почетен гражданин на града
Хиляди рози разцъфтяха по булевардите в Пловдив, кошници и саксии...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).