Мъж се взриви, докато пече чушки на терасата

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (8)
10:48 / 22.09.2010
49208
Взрив прекъсна печене на чушки с газова горелка на тераса и вкара в болница 68-годишен пловдивчанин. Инцидентът е станал в неделя следобед на 6-ия етаж в блок 31 в район "Тракия", съобщиха от полицията.

Пострадалият Спас Гаров е настанен в Университетска болница с 45% изгаряния. Нараняванията са по гърба, ръцете и седалището. Някои от раните са дълбоки, настанен е във флуидно легло. Днес предстои операция, казаха от Клиниката по изгаряния.

Спас е шеф на транспортния отдел в консервната фабрика "Филикон". По разпореждане на собственика й Борис Калибацев вчера 20 негови колеги дадоха кръв за предстоящата операция. "Ако е необходимо, и още ще отидат. Ще поема всички разходи по лечението и възстановяването на Спас. Дано се оправи бързо от този нелеп инцидент", каза Калибацев.

Към 16 часа Спас подхванал обичайна за сезона домакинска дейност - наредил едри чушки на остъклената си тераса и донесъл газовата горелка. Свързал маркуча й към бутилката с пропан-бутан и започнал да пърли капиите. Опитният кулинар обаче не усетил, че има изтичане на газ. Снаха му и синът му пък току-що излезли до близкия хипермаркет и нямало кой да го предупреди. Газта неусетно изпълнила малкото помещение. При зареждането на втората партида сурови чушки той запалил горелката и последвала оглушителна експлозия на натрупаните пари. Бутилката останала цяла.

Пламъците за секунди обхванали тясната тераса и обгорили Спас. Взривната вълна изкъртила вратата на кухнята и строшила прозорците на терасата в противоположния край на апартамента. Унищожени са 6 кв. м алуминиева дограма и част от покъщнината.

Няма поражения в съседните апартаменти.

"Бях на лечение в санаториум и веднага си дойдох, като разбрах за случилото се. Мъжът ми е отишъл сам до линейката, но състоянието му е тежко", каза съпругата на Спас Петя Гарова.

Снаха й благодари на пожарникарите и Спешна помощ, че пристигнали буквално за минути.

Източник: в. "24 часа"


Виж коментарите (8)
Още новини от Новини от Пловдив:
Доброволец от "Пловдив 112" търси помощ за сина си
Кой е с предимство и защо?
Адвокат от Пловдив: Главчев не е селски кмет, за да подписва това...
Възрастна жена е била унижена в Пловдив от младеж
Митрополит Николай за Plovdiv24.bg: Злото в тоя живот се преумнож...
Деца боядисваха яйца в митрополитския храм в Пловдив


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).