Мотористът, който бе преследван от патрул и предизвика катастрофа, се призна за виновен

Автор: Адриана Георгиева
Коментари (1)
15:17 / 19.10.2019
7000
19-годишният моторист, който на 3 октомври бе лудо преследван от патрул в Асеновград, защото опита да избегне проверка и завърши с катастрофа на полицейската кола, се призна за виновен пред Темида. 

Преди две седмици служители от РУ Асеновград, работещи по безопасност на движението, забелязали мотор без регистрационна табела, а мотористът - без предпазна каска. Момчето не спряло  на подадения сигнал с ръка, както и звуков и светлинен сигнал за спиране на полицаите. То дори ускорило  скоростта в опит да избегне проверката.  Преследването продължило близо километър. Накрая патрулката се блъснала в задницата на мотора. Джигитът успял да избяга, но бил задържан часове по-късно. При удара единият полицай е получил кръвонасядания на дясната ръка. 

Тази седмица младият мъж си стисна ръцете с прокурорите на заседанието в Районен съд Асеновград. Той се призна за виновен, че е попречил на на проверката на служителите и не е спрял на техния сигнал. Също така, че е предизвикал катастрофа на патрула, с което е причинил лека телесна повреда на дясната ръка на едното ченге. 

Темида наложи на моториста наказание - пробация. Той ще трябва да се разписва всеки две седмици в продължение на една година. Ще трябва да заплати и глоба от 500 лева, затова, че не е  спрял на полицейския сигнал. Магистратите го лишават и от шофьорска книжка отново за една година.

Виж коментарите (1)
Още новини от Новини от Пловдив:
Производители бесни: Нямат ли срам? Купуват марулята от борсата з...
Наглеци и некадърници
Сигнал: Това истина ли е?
Скандалът в БСП Пловдив-област се разраства, намекнаха за еднолич...
Румънци продадоха на двойка от Пловдив този пръстен! В заложна къ...
Спомени от чернобилския дъжд в Пловдив: Двама приятели починаха, ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).