Мощни полицейски проверки в Пловдив и областта след снимката от "Джъмбо"!

Автор: Адриана Георгиева
Коментари (2)
12:45 / 07.12.2020
8883
След  тревожните сигнали за опашки и неспазване на дистанция в големите магазини и хипермаркетите започват засилени полицейски проверки, научи Plovdiv24.bg.

Служителите на реда ще следят за спазване на противоепидемичните мерки и здравните препоръки и ограничения пред всички големи търговски обекти и опазването на обществения ред в града под тепетата. Патрули ще са разположени на входовете на хипермаркетите, като следят за струпване на хора както отвън, така и вътре в търговските площи. Полицейски екипи ще има и по булевардите, ще се правят се обходи на места, където има струпване на хора.

С настъпването на празниците всеки иска да избере подаръци за близките си, но дали цената, която ще платим за това, си струва? Защото тя може да е за сметка на здравето на много хора.

Веднага след подадените сигнали от уикенда е направена организация с директора на полицията старши комисар Йордан Рогачев съвместно с община Пловдив за това екипи да дежурят пред входовете на големите магазини, за да контролират пропускането на клиенти след 17:00 часа в делнични дни и по цял ден събота и неделя до първата седмица на януари 2021 година. Общинска полиция, Общинска охрана и Пловдивски общински инспекторат ще проверят както всички търговски обекти, така и градския транспорт.

Служителите на МВР ще следят за дистанция и маски чакащите да влязат в големите магазини, както и заведенията, ако те бъдат отворени след 21 декември.

От Областна дирекция на МВР и екипът на Plovdiv24.bg  призоваваме жителите на Пловдив и областта да бъдат  отговорни, тъй като от началото на въвеждане на противоепидемичните мерки през март са констатирани близо 4 000 нарушения от различно естество.

Целият наличен ресурс на полицията ще се ангажира в редовни проверки, особено в почивните дни, до празниците, като в почивните дни ще бъде до 21,00 часа. Засилено полицейско присъствие ще има и по булевардите, където ще се следи  за протичане на нормалния трафик и гарантиране на дисциплина от страна на водачи, с цел недопускане на престъпления, свързана с шофиране след употреба на алкохол и упойващи вещества. 

Нека помислим и за българските медици, най-заслужилите през тази година! Нека бъдем отговорни в магазина, на улицата, вкъщи, за да можем да посрещнем спокойно Коледа и Нова година.

Виж коментарите (2)

Още по темата (17024):
09.04.2024 Лекар: Ако една майка откаже имунизация – това значи 4000 деца с възможност да се разболеят от коклюш
09.04.2024 Доц. Атанас Мангъров: Ваксините, които са в Националния имунизационен календар, да бъдат правени
08.04.2024 Проф. Ива Христова разясни за коклюша и стремглавото му разпространение
08.04.2024 Съдът оправда Костадин Костадинов
08.04.2024 Д-р Бацелова: Първите симптоми са като при лека настинка! Никакво
самолечение!
08.04.2024 Костадин Костадинов се изправя пред съда заради COVID-19
Още новини от Новини от Пловдив:
Хлапетии на колела с бясна скорост минават на червено, вбесиха шо...
Областният управител на Пловдив каза кога разширяват най-натоваре...
Архитектурният шедьовър на Родопите, в който може да видите лика ...
Предлагат 1600 лева заплата за юрисконсулт в община Пловдив с три...
Пловдивчани извиха огромни опашки за върбови клонки
Хиляди остават без вода в Пловдив и региона


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).