Мощен западен концерн построи завод за 17 милиона евро в Пловдив!

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (2)
14:17 / 24.06.2022
36247
Трета поредна инвестиция прави в Тракия икономическа зона немската фирмена група "Либхер“. На 1 юли предстои официалното откриване на завода на "Либхер Конкрийт Технолоджи Марица“ ЕООД. В него годишно ще се произвеждат 2000 детайла и предварително монтирани възли, както и 500 изцяло готови бетоновози, съобщават от фирмата. Заводът е в рамките на град Пловдив, на бул. "Кукленско шосе", върху терен от 37 000 кв.м като застроената производствена и складова площ е 12 000 кв.м.

Инвестицията е над 17 милиона евро. В сумата е включен и трансферът на налични съоръжения от Германия, които частично са допълнени с новозакупени машини и съоръжения, конкретизират от компанията. Инвеститор в новия завод е дивизията Бетонна техника към "Либхер Интернационал" АД. "Либхер Конкрийт Технолоджи Марица“ ЕООД ще има ролята на вътрешен доставчик в рамките на дивизията. Основните усилия на екипа са насочени към развитие на производствените процеси до топ ниво с помощта на модерни принципи като "Лийн", "Индустрия 4.0" и т.н.

Предприятието вече работи и са назначени 120 души – заварчици, механици, електромеханици, бояджии, складови работници. Средната работна заплата е в горния сегмент за региона и съгласно системата за заплащане в концерна Либхер. Фирмата има и силно развита социална политика по отношение на своите сътрудници.

В "Либхер Конкрийт Технолоджи Марица“ планират да наемат още индустриални инженери и инженер-конструктори.

От компанията коментират, че "решението да се регистрира трето дружество от концерна Либхер в Пловдив, а именно "Либхер Конкрийт Технолоджи Марица" ЕООД, беше взето въз основа на атрактивната бизнес среда, както и на възможността да се ползва синергията с вече утвърдилите се дружества "Либхер Хаусгерете Марица" ЕООД и "Либхер Транспортейшън Системс Марица" ЕООД в Тракия икономическа зона. За 2 години заводът беше построен и пуснат в експлоатация.“

Виж коментарите (2)
Още новини от Новини от Пловдив:
Положението в кв. "Капана" е изпуснато, ред е на Главната?
Хлапетии на колела с бясна скорост минават на червено, вбесиха шо...
Областният управител на Пловдив каза кога разширяват най-натоваре...
Архитектурният шедьовър на Родопите, в който може да видите лика ...
Предлагат 1600 лева заплата за юрисконсулт в община Пловдив с три...
Пловдивчани извиха огромни опашки за върбови клонки


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).