Много неприятно начало на новата година за двама пловдивски бизнесмени

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (1)
13:08 / 02.01.2018
26762
Пловдивският бизнесмен, който обяви, че е бил обран на 27 декември, е Валентин Б. 38-годишният мъж бил със семейството си навън, когато апаши са проникнали в къщата му в центъра на града. Първият сигнал за ченгетата, че може да се касае за инсценировка, е фактът, че СОТ-ът не се е задействал. Остава мистерия защо устройството не е реагирало на проникване от непознати. "В края на годината имаме доста случаи, в които хора лъжат, че са били обрани, причините са най-различни", коментираха разследващи. 

Според сигнала, подаден от мъжа, крадците са задигнали от стая в дома му малка каса, в която били парите - 60 хиляди лева, приготвени за бизнес дела, и документите. По случая е образувано досъдебно производство, проверява се истинността на скандала от полицаите от Второ РУ. Пак по празниците беше обран и шофьор, докато сменя спукана предна гума на колата си на "Брезовско шосе" в Пловдив. Предполага се, че апашите са престъпна група и са знаели, че водачът всъщност е управител и собственик на козметична фирма. 

В автомобила "Хонда", който бил спрян пред склад, имало торба с оборотни 87 хиляди лева. Докато 43-годишният мъж сменял гумата, крадците отворили незаключената врата и отнесли торбата, пише "Блиц". Работи се по версията, че бандитите нарочно са спукали гумата и са задигнали тлъстата плячка. Тук, за разлика от първия случай, не се подозира инсценировка. Бандата се издирва от пловдивската полиция.

Виж коментарите (1)
Още новини от Новини от Пловдив:
Депутат от Пловдив напуска политиката: За да си ефективен трябва ...
Най-скъпите квартали в Пловдив, чиито цени надвишават 1 500 евро/...
Трети ден част от Гребната база в Пловдив е недостъпна заради авт...
Заплатата е 3000 лева, но няма желаещи: Училище в Пловдив единств...
Емблематична фигура за Пловдив стана почетен гражданин на града
Хиляди рози разцъфтяха по булевардите в Пловдив, кошници и саксии...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).