Младежи от рискови групи се включват в Немския коледен базар

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
07:15 / 26.11.2016
2741
Младежи от уязвими и рискови групи, потребители на социалните услуги на фондация "Конкордия България", ще се включат в Немския коледен базар в Пловдив днес и утре. Базарът ще се проведе на площад "Стефан Стамболов" пред Общината с начален час 10,00 ч.

Фондацията е част от международната организация "Конкордия Социални проекти", която развива дейност в подкрепа на деца и младежи в Румъния, Молдова и България. В рамките на организацията функционира ателие за изработване на свещи и изделия от глина "Конкордия", което възниква най-напред в контекста на педагогическата и трудотеапевтична програма на фондацията, а през годините работа се налага като място, в което редом с упражняването на базови трудови навици и умения, свързани с фината моторика, може да се доразвие в посока реализация на произведената продукция и осигуряване на регулярна заетост за младежи от целевата група. 

Те произвеждат севщи с най-различни форми, цвят и дизайн, и винаги ръчно изработени за добра кауза. За хората, които са преживели различни трудности е важно да изпитат сами усещането да създадеш нещо от началото до края и да хванеш в ръката си резултата на своя труд. По този начин те поднасят своето пъстро и артистично "Благодаря" към хората, които подкрепят "Конкордия".

Фондацията с радост взима участие със собствен щанд в Немския коледен базар в София, който предоставя пространството си и за благотворителна дейност насочена не само към пренасянето на културните обичаи на немско говорящите страни в България, но и към популяризирането на българските традиции в Европа. 

По традиция през ноември и декември в цялата страна се организират различни базари и изложения, но този базар обединява усилията на екип, който работи в насока утвърждаване на българо-немските взаимоотношения и културен обмен, като същевременно си поставя за цел това да бъдe достъпнo за хората от всички социални групи.


Виж коментарите (0)

Още по темата (162):
03.01.2017 Пиян полицай нахълта на коледен купон и заповяда: Стройте се по красота!
02.01.2017 Вижте как можем да върнем нежеланите подаръци
02.01.2017 Започва голямото прибиране след празниците
01.01.2017 Няколко съвета да нямаме тежък махмурлук
01.01.2017 Няколко интересни обичаи, които правят по света за здраве и берекет
01.01.2017 Първият гост в дома през новата година трябва да носи хляб
Още новини от Новини от Пловдив:
Българската общност в Мадрид иска директни полети до Пловдив
Млада психоложка се завърна от САЩ, за да възроди емблематично мя...
Сигнал: Разбит път заради поредния строеж в Пловдив
Десетки излязоха на протест на Главната на Пловдив, искат затвор ...
Сигнал: Препятствие пред мол "Пловдив"!
Стотици хора навсякъде по центъра на Пловдив, опашки се извиха на...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).