Млада виртуозна пианистка с клавирен рецитал в Пловдив

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
12:53 / 07.03.2023
684
Днес 7.03.2023 г. от 19.00 ч. Музейна галерия "Димитър Георгиев“ ще посрещне виртуозната пианистка Мария-Десислава Стойчева. "Странстване във времето“ е заглавието на клавирния рецитал, който тя ще изпълни. В него са включени произведения на Бах-Райнкен, Шуберт и Лист.

Мария-Десислава солира със Софийска филхармония, Националната филхармония на Украйна, КА “Софийски солисти", Държавна опера- Пловдив, Варненска филхармония, Държавен симфоничен оркестър на гр. Шумен, както и Симфоничен оркестър при НУМТИ "Д. Петков“. Тя работи с диригентите Микола Дядюра, Пламен Джуров, Оливер Ведер, Станислав Ушев, Лучано ди Мартино, Калина Василева, Хишам Габр, Стефан Бояджиев, Себастиан Алманзар, Пламен Първанов.

Мария-Десислава Стойчева е усъвършенствала своите музикални умения в редица майсторски класове на изтъкнати български и световни музиканти. Била е участник и стипендиант в престижния курс по камерна музика “Musica Mundi" в Белгия. Тя е лауреат на редица национални и международни конкурси, като Първа и Специална награда получава в дебютното издание на конкурса "Стелла Ослекова“, финалист е на 2-ри Моцартов конкурс в Джухай, Китай (2017), участва в 25-ти Конкурс “Йоханес Брамс" в Пьорчах, Австрия (2018), 8-ми Шопенов конкурс в Будапеща, Унгария (2018) и 66-ти Шопенов конкурс в Ню Йорк, САЩ (2019). Мария-Десислава Стойчева е първият български участник в конкурса за млади пианисти в памет на Владимир Хоровиц в Киев, Украйна, където в неговото 11-то издание получава лауреатско звание и награда за най-добро изпълнение на задължително украинско произведение.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
ОД МВР Пловдив предприема засилени мерки за сигурност
Пловдив показва на какво е способен
Почина големият хуморист Здравко Попов
Кметът на Кричим след тежката катастрофа: В дните преди Възкресен...
Капитана пак отърва кожата
В Брестовица направиха първа копка на нов довеждащ водопровод


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).