Млада майка: Парк "Белите брези" невъзможен за деца. Защо?

Автор: Мариана Панчева
Коментари (33)
08:45 / 20.03.2016
14349
Млада майка се оплака в редакцията на Plovdiv24.bg от запуснатото състояние на парк "Белите брези". Наш репортер се свърза с кмета на район "Южен", който разказа подробно за положението в парка, както и за бъдещите намерения на администрацията.

Публикуваме писмото на нашата читателка, а след това и отговора на Борислав Инчев.

"Аз съм майка на 2 близначета на година и половина. Живея в близост до парк Белите брези, защото е най-удобен като локация да водя децата си там, но.... В големия парк няма нищо, с което да могат да се забавляват моите, а и всички останали деца. В целия парк има 2 пързалки, един неработещ фонтан и един пясъчник, почти без пясък, но с изпражнения на кучета и котки. Може ли един от емблематичните паркове в квартала да изглежда така?"

"В Парк "Белите брези" е реализиран европейски проект през 2011 година, включващ реконструкцията на парка, подмяна на плочки, изграждане на ново осветление, монтиране на ограда, пейки,кошчета и е извършено озеленяване и система за напояване", коментира районният кмет.

По думите му съгласно действащите европейски изисквания по оперативните програми в период от 5 години не могат да се извършват никакви действия на обекти, в които са се инвестирали такива средства.

"Този 5 годишен период изтича в края на месец октомври тази година", поясни Инчев. "Ето защо, за съжаление, дотогава няма да е възможно да бъдат нито подменяни, нито монтирани нови детски съоръжения, както и други детски елементи.
Това, което може да се извършва като действия са само и единствено дейности, свързани с поддържането на зелените площи-косене, поливане, оформяне короните на дърветата, засаждане на цветя и подмяна на изгорели осветителни тела", поясни той, но допълни, че ще се предприемат действия по подмяна на пясъка в пясъчниците в момента, в който район "Южен" сключи договор с изпълнител за такъв вид дейност.

"След изтичането на този 5 годишен срок ще бъде възложено извършване на обследване и изработване на проект, който да покаже дали и какви нови детски съоръжения могат за бъдат монтирани там.

Възнамерявам така също да бъде покрита съществуващата сцена и да се изгради съблекалня към нея, за да може талантливите и даровити деца от района да имат още едно място на което да показват уменията си", съобщи за читателите ни още Борислав Инчев.

Виж коментарите (33)
Още новини от Новини от Пловдив:
Опасен елемент притесни пловдивчанин
Честват 50 години от създаването на отделението по диализно лечен...
Положението в кв. "Капана" е изпуснато, ред е на Главната?
Хлапетии на колела с бясна скорост минават на червено, вбесиха шо...
Областният управител на Пловдив каза кога разширяват най-натоваре...
Архитектурният шедьовър на Родопите, в който може да видите лика ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).