Митинг-концерт в Пловдив срещу олигархията и комунизма довечера

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (21)
08:55 / 16.10.2013
6025
"Не на реставрацията на комунизма. Не на олигархичното управление". Под това мото седем десни и десноцентристки партии организират митинг-концерт на площад "Стефан Стамболов" от 18 ч. днес.

Инициатори на събитието - отзвук от сините сцени от зората на демокрацията, са СДС, ДСБ, Движение България на гражданите, Обединените земеделци, Гражданско сдружение "Разум", Съюз на репресираните и ГЕРБ. На концерта пловдивчани ще чуят любимите си изпълнители Васил Найденов и Богдана Карадочева.

"Да кажем на управляващите, че в България има достатъчно и сила, и воля да не допусне това, което се случва в момента".

Така бившият кмет и бивш лидер на "сините" в Пловдив Спас Гърневски определи целта на митинг-концерта. По думите му хората ще си кажат думата за арогантността на управляващите и за пренебрегването на гласа на народа.

"Наглостта мина всякакви граници. Истинските десни няма как да останат безмълвни и да не реагират", заяви Спас Гърневски и риторично попита: "Къде другаде, ако не в Пловдив десницата да издигне своя глас?". Същевременно, той уточни, че на митинга довечера няма да има много политически речи и много партийно представителство.

Стефан Дедев от ГЕРБ заяви, че пловдивчани са демократично мислещи хора и целта на този митинг-концерт е да ги прикани да изразят своята позиция. 

"Наситина има едно арогантно управление, което дойде на власт с манипулации" - заяви Дедев и прогнозира, че ни чака Жан-Виденова зима.

Що се отнася до това трудни ли са съвместни инициативи с бившите десни, Дедев обясни, че не може да се говори за прегръдка между ГЕРБ и десните, а става дума за демократично мислещи хора. 

"Това е само един концерт и едно отношение на пловдивчани към случващото се в страната, нищо повече" - подчерта Стефан Дедев.

Източник: радио "Пловдив"


Виж коментарите (21)
Още новини от Новини от Пловдив:
МВР министърът: Какво има да се коментира? Не виждате ли останкит...
Пловдив е един от най-големите доставчици на хранителни стоки
Вижте как осъмна лобното място на Кристиан и Теодора на бул. "Рус...
Любимци на публиката идват в Пловдив
"Дни на музиката в Балабановата къща" в предаването "Цветовете на...
Рали шампион: Ако аз трябва да мина с 200 км/ч по този участък пр...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).