Мисис България откри благотворителен базар в Пловдив

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
17:26 / 13.12.2022
4538
Кметът на район "Централен“ Георги Стаменов, заместник-кметът Фиданка Кацарева и Мисис България 2022 Мани Вартан дадоха символичен старт на традиционния благотворителен коледен базар "Направено със сръчни ръце, даряваме с любов и сърце", който всяка година се провежда на прага на Рождество Христово в ДГ "Малкият Принц“. И тримата избраха да купят ръчно изработени сладки и бонбони с името на детското заведение.

"Нека духът на добротата, който струи от този благотворителен базар, да продължава през цялата следваща година. Каузата, която подкрепяме е важна не само за семейството на Кармен, но и за цялото ни общество“. С тези думи кметът на район "Централен“ се обърна към директора на детската градина Анелия Божанова, учителите, родителите и посетителите на благотворителното събитие и пожела на всички весели празници.

На базара, който продължава 2 дни, има изобилие от домашно приготвени сладки – джинджифилови човечета, коледни курабийки, бонбони, мъфини, шоколадови гирлянди, картички, свещи и коледни украшения, изработени от талантливите деца от детското заведение.

Средствата от него ще отидат за подкрепа на 15-годишната Кармен Стойчева от Пловдив, родена с диагнозата "акушерска пареза“ и с прекъснати нерви, контролиращи движенията на дясната й ръка. Въпреки  проведената  активна  рехабилитация, резултати няма и тя се нуждае от лечение. Надежда дават от болница в Турция, където ще се  извърши присаждането на засегнатите нерви. Сумата, необходима за операцията е 30 000 евро и е непосилна за семейството.

Това е четвърта поредна година, в която деца, родители и педагози от ДГ "Малкият принц“ се обединяват за провеждането на коледен базар с благотворителна кауза.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Заради непрекъснат тормоз в Пловдив жена предоставя спалнята си н...
Пловдивчанка се възмути от мръсотията в градския транспорт
Водачите на листите на "БСП за България" откриха предизборния си ...
Страхотен кадър показва аристократичен Пловдив отпреди 70 години
Шофьор сътвори поредната глупост заради "Бермудския триъгълник" н...
Пловдивски район се подготвя за сериозни ремонти за 350 000 лева


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).