Мишки в "елитен" ресторант на Главната, работниците без заплати

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (6)
12:24 / 17.11.2016
32091
Работници в ресторант "Рубаят", намиращ се в двора на Драматичния театър, се оплакаха пред Plovdiv24.bg за некоректно отношение от страна на собственика на заведението. Служителите разкриха, че не получават редовно заплати, а някои от тях работят дори без договор и работно облекло. Потвърдиха и за ужасни хигиенични нарушения, като наличие на мишки в кухнята.

Те подадоха сигнал до Инспекцията по труда в Пловдив, откъдето пък днес дойдоха на проверка в заведението.

"Работя от 7 септември в ресторанта, а още нямам договор. Шефът г-н Ангелов непрекъснато ме уверяваше, че уж всичко е готово и трябва само да донесе договора, за да го подпиша. Това обаче така и не се случи. Имам да получавам 495 лева. Но има мои колеги, които не са получили по 1000 лева, други чакат 600 лева", заяви пред репортер на Plovdiv24.bg Мария Димова - една от потърпевшите.

"Условията на работа са нормални, но проблемът е, че от време на време има някоя мишчица, която ни посещава на гости. Шефът е получил 29 предписания от ХЕИ, като нито едно от тях не е изпълнил. Включително и за служители без работно облекло, което той трябва да осигури на работника си. 

Има наложени глоби за 2500 лева и се оправдава, че са заради нас и затова не ни плаща заплати. Казва, че няма пари и ни задържа заплатите, за да си плати акта", допълни още работничката в ресторант "Рубаят".

След подадения сигнал на проверка днес в заведението дойде Антоанета Хинкова - началник отдел "Административен и правно осигуряване" към Дирекция "Инспекция по труда" - Пловдив.

"Разговаряхме с работещите хора, те си попълниха съответната декларация, в която декларираха трудово възнаграждение, работно време, почивки и т.н. Предстои изискване на документи, за да установим има ли нарушения и какви са те", каза пред наш репортер г-жа Хинкова.


Виж коментарите (6)
Още новини от Новини от Пловдив:
Адвокатката на Караджов: Предполагаме, че има оръжие и заплашва, ...
Домът на бившия полицай Венцеслав Караджов е блокиран от полиция,...
Експолицаят Караджов, осъден на доживотен затвор се е барикадирал...
Кметът на Пловдив ще посрещне Стефка Костадинова
Кметът на Пловдив: При 200 км/ч е невъзможно
Отцепиха част от Цар Симеоновата градина!


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).