Министър Велчев очаква изложението ''Банки. Инвестиции. Пари'' да даде тласък на пазара

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
14:20 / 09.02.2005
604
Финансовият министър Милен Велчев не очаква провалът на сделката за "Булгартабак" да се отрази негативно на кредитния рейтинг на България. С тази сделка можехме да очакваме по-бързо повишаване на кредитния рейтинг, но няма съмнение, че следващата стъпка ще бъде отново нагоре, заяви министър Велчев при откриването на Международното изложение "Банки, Инвестиции, Пари", което се провежда под патронажа на министъра на финансите в Пловдивския международен панаир.
Международното изложение "Банки, Инвестиции, Пари" се развива толкова динамично, колкото и българският финансов сектор, подчерта Милен Велчев и допълни, че очаква форумът да даде силен тласък на развитието на пазара чрез новите продукти, които се представят всяка година. За първи път тази година като съорганизатор на изложението участва Румъния, заедно с над 40 компании, опериращи в банковия и финансов сектор.
Министър Велчев даде висока оценка на инвестиционния климат у нас. По негови данни преките чуждестранни инвестиции в България за 2004 г. са почти двойно повече, в сравнение с предходната година и прогнозира нов рекорд през тази година. На въпрос какво очаква от Конституционния съд за Бюджет 2005, атакуван пред съда от опозицията, Милен Велчев отговори, че разчита на обективността на съда. Никога не съм се съмнявал в професионалните качества на експертите от Министерството на финансите и те имаха възможност да докажат това при неколкократните опити на опозицията да обжалва едно или друго наше решение в КС, допълни министър Велчев, цитиран от БНР.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Почина големият хуморист Здравко Попов
Кметът на Кричим след тежката катастрофа: В дните преди Възкресен...
Капитана пак отърва кожата
В Брестовица направиха първа копка на нов довеждащ водопровод
Тези са арестуваните за крупната измама в Пловдив
В Пловдив порязаха шофьора на камиона с 400 кг хероин


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).