Милен Сиромашки подрежда изложба на учениците си в Народното събрание

Автор: Мариана Панчева
Коментари (1)
09:40 / 21.10.2018
11780
Учениците на пловдивския художник Милен Сиромашки подреждат изложба в Народното събрание. Plovdiv24.bg разговаря с твореца - за школата, за възпитаниците, за инициативата, за вдъхновението и движещата сила на изкуството.

В школата му "Art studio Milen Siro" добре дошъл е всеки - малък и голям, решил да се докосне до изобразителното изкуство и без значение от водещия мотив - дали заради професионална подготовка, или за хоби. "Към всеки се подхожда индивидуално според нуждите му", споделя Сиромашки. А студиото на ул. "Стръмна" 8 се вписва идеално в неповторимия дух на Стария град. Най-добрите творби на възпитаниците му пък тази година ще бъдат изложени в самото Народно събрание. 

"Темите на изложбата са най-различни, техниките също. Заглавието й е "Импресии", защото има много цвят, много впечатления. Надявам се да оставим такива о у публиката. Всеки един от авторите се е постарал максимално. Голямата ни идея е да представим Пловдив като град на творци, като град, който ще е Европейска столица на културата."

Откриването й е на 25 октомври от 11,30 часа.

Иначе в личен план в момента Милен Сиромашки готви своя изложба, която ще подреди в Австрия, готви и специална изява за 2019-та година, когато публиката може да очаква 40 платна напълно различни от досегашното му творчество.

"При мен любовта към изкуството е водеща. Стремя се да я предам и на хората, които обучавам, защото няма нищо по-истинско от изкуството, където всичко се вижда", коментира творецът. Какво още сподели Милен Сиромашки, вижте в репортажа на Plovdiv24.bg. 

Този браузър не поддържа видео елемента.


Виж коментарите (1)
Още новини от Новини от Пловдив:
Снимка показва как е изглеждала Главната на Пловдив, когато по не...
Даваме 78 000 лева за близо 100 химически тоалетни в Пловдив
Асфалтираха най-новата улица в Пловдив, строителите блокираха кол...
Производители бесни: Нямат ли срам? Купуват марулята от борсата з...
Наглеци и некадърници
Сигнал: Това истина ли е?


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).