ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Междусъседска война около строеж в центъра на града
Автор: Екип Plovdiv24.bg 15:54 / 29.06.2010Коментари (2)4641
Истинска междусъседска война, макар че засега кръвопролития няма, а се е стигнало само до шамари, предизвиква все по-напредващият строеж на спирката на Сточна в посока към Централна гара.

Съсобственикът на имота на задната уличка "Д-р Александър Пеев" 9 пуснал работниците към строителната площадка пред двора, но без да пита другия съсобственик за съгласие. 

"Разделихме си двора чрез спогодба, та да се знае кой къде да си сее китките, а те го превърнаха в строителна площадка, дори ми оградиха парчето от двора с ламаринена ограда", оплака се ощетената дама пред Plovdiv24.bg, гарнирайки разказа си с подозрения за незаконно строителство. 

От РДНСК три пъти на три поредни жалби като под индиго й отговаряли, че строителството е законно. Оплакване, адресирано до район "Централен", било препратено по компетентност до общината и оттам отговорът бил същият.

Според съсобственичката спогодбата по чл. 32 за разпределение на дворното място не променя описаното в нотариалните актове съотношение на собствеността в идеални части, а на практика чрез оградата той бил присъединен към съседния парцел със зоната на строителството. То пък за капак не се извършвало откъм официалния си адрес на бул. "Христо Ботев" 61-а, а всичко минавало откъм двора на нейния дом. Дори информационната табела какво-що се строи липсавала.

"Табелата е отзад. Вижте я, ей там горе на прозореца е сега, беше и на вратата, но госпожа съседката е като побесняла и все я изкъртва", обясниха работниците на обекта. После техническият ръководител Тихомир Кандев уточни, че е така според строителното разрешително. Показа пред репортера и нотариалните актове, и разрешенията за строителството, и проектите. Разпределението на дворното място според документите е минало през съдебно гражданско дело.

"Нашите клиенти са собственици на три четвърти от имота, купили са мястото и бетонната плоча на сградата точно следва очертанията на парцела", разказа Кандев.

И друга страна има историята около лъскавата сграда с апартаменти, офиси и магазини, която по предварителни разчети ще е готова до края на годината. Съсобствениците били замислили да я построят по-голяма, но не се разбрали със сега недоволната, защото била поискала два магазина на лицето. Оттам нататък не спирали съдебните спорове, оплаквания, на полицията вече било писнало да ходи през ден-два на място. Съсобственичката се опитвала да саботира работата по всевъзможни начини, дори и чрез физическа саморазправа.

"Махам им ламарините, с които са ми преградили двора, и ги изхвърлям на улицата, режа катинарите, с които заключват, а те пак ги слагат. Ако им беше чиста работата, сигурно щяха да направят оплакване срещу мен. Онзи ден до бой стигнахме, някаква отговорничка няма да ме пуска в собствения ми двор. Нашамаросах я, за да си знае мястото", призна тя, оставайки твърдо решена да докаже, че правото е на нейна страна.

Според другата страна заради скандалното си поведение вече била получила две предупреждения да не приближава чуждата част от имота и да не прибягва към физическа саморазправа.







Зареждане! Моля, изчакайте ...
-3
 
 
Гарван, гарвану.... Бития си е бит,....Кервана си върви,....Пременил се Илия,.... :) Народа е измислил всичко това. Така, че не очаквай нищо от кмет на ГЕРБ или който и да е друг. Всички са от един дол дренки. Е, ако дойдат онези, зелените човечета от другите планети, тогава може да се случи нещо добро и положително
+5
 
 
Като знам как се уреждат строителните въпроси в тази държава ,не се съмнявам ,че е законно.То и онези имоти по черноморието са законно купени,и заменките са законни и т. н. все законни деяния.Изобщо живеем в една напълно законова обстановкаи престъпници даже нямаме с изключение на онези дето лежат в затвора за престъпления от рода на прегазил кокошката на съседа или изял агнето щото бил гладен.А че на това място не би трябвало да се дава разрешение за строеж,вероятно е така ,но нали и общинарите гащи връзват пък и мандата им изтича.Ще бъде интересно ,ако кмет стане човек от ГЕРБ да направи една ревизия на всичкото строителство в града за последните двадесет години.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Парламентарни избори 2024
Дублиращ отбор на ПФК Ботев
Масови протести срещу цените на горивата
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: